hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP Sözcüsü: "Bahçeli’nin ruh halini anlayabilmek için Ferdi Tayfur dinledim"

    HDP Sözcüsü: Bahçeli’nin ruh halini anlayabilmek için Ferdi Tayfur dinledim
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisi hakkındaki sözlerini değerlendirerek, “Sayın Bahçeli’nin ve MHP’lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu efkar nereden kaynaklanıyor diye.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP’nin ilk parti sözcüsü Ayhan Bilgen parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bilgen, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki saldırıyla ilgili bilgi veren Bilgen, Suruç’ta yaralı olarak kurtulan Vatan Budak isimli bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Oldukça zor bir dönemden geçildiğini kaydeden Bilgen, “Siyasetçilerin son derece sağ duyulu sorumlu konuşması gerekirken siyasetin seviyesini korumaya çalışan bir dil tutturması gerekirken, seviyesi oldukça düşük tartışmalara özellikle de partimiz hedef seçiliyor. Birilerin kendi eriyen oylarını artırmak için partimizi hedef alıyor olmalarını kendi tercihlerine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

    "Sayın Bahçeli'nin ve MHP'lilerin anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim"

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin seçmenleri hakkında söylediklerini değerlendiren Bilgen, şunları söyledi :“Sayın Bahçeli’nin ve MHP’lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu efkar nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki, MHP’li yöneticileri bu tepkilerini bize yönelteceklerine Irak’ta, Suriye’de tecavüze uğrayan Türkmen kadınlarının katillerine, Türkmen çocuklarını esir alanların sorunlarına yöneltsin. IŞİD konusunda bu kadar öfkeli ve nefret dili taşıyan söylem kullanmayan bir partinin seçilmiş 80 milletvekiliyle ilgili yaptıkları tarifi kendilerine iade ediyoruz. Türkiye’nin Güneyinde Sayın Bahçeli’nin de memleketinde güzel bir atasözü var. ‘Ağır otur, kamil kalk. Ağır taşla dibek döverler, hafif taşla pislik temizlerler.’ Türkiye siyasetçileri söyledikleri sözün nereye gittiğini, hangi sonuçlar doğuracağını dikkate alarak konuşmalılar.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yalıda oturup HDP'ye oy veren şerefsizler..."

    "Ohal'in bir önceki halini fiilen yaşıyoruz"

    Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bilgen, Cumhuriyet Halk Partisi ile bugün yapılacak olan görüşmeyle ilgili, şaşırtıcı olanın Parlamento'da temsil edilen ve temsil edilmeyen partilerin yöneticilerinin görüşmesi değil, görüşmemesi olduğunu söyledi. Türkiye geçmişte de darbe ortamlarına birbirleriyle konuşmayan siyasi liderlerin de sebep olduğu psikoloji içerisinde gelindiğini kaydeden Bilgen, şöyle devam etti :“Bugün Türkiye’nin birçok yeri güvenli bölge adı altında sivil girişlerine yasaklanmış durumda. OHAL’in bir önceki halini fiilen yaşıyoruz. Türkiye bu haldeyken Ankara’daki siyasetçiler de bununla yüzleşmek, bu ortamdan bir an önce çıkmamızı sağlayacak bir irade sergilemek yerine birbirleriyle diyaloğu keserlerse, konuşmayı bırakırlarsa, bunun faturasını Anadolu’daki gariban insanlar çocuklarını kaybederek ödüyorlar. Biz CHP ile de diğer partiler ile de diyaloğu önemsiyoruz. Bunu sorunların çözümü için de fırsat olarak görüyoruz.” 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Benzinin en yüksek fiyatlarla tüketiliyor olmasını da herhalde yumurtalık hattına yapılan saldırıyla izah edecektir"

    Bilgen, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın son dönemdeki elektrik kesintileri trafolara yapılan saldırılarla izah ettiğini söyledi. Bilgen, “Geçtiğimiz yıllarda Mardin’de, Urfa’da köylüler sokağa döküldü elektrik kesintileri dolayısıyla. Çatışmasızlık dönemindeydik. Hiçbir saldırı yoktu trafolara. Bu mantık örgüsüyle gittiğinde muhtemelen Enerji Bakanı Türkiye’de benzinin dünyada en yüksek fiyatlarla tüketiliyor olmasını da herhalde Yumurtalık hattına yapılan saldırıyla izah edecektir.” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow