hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'den Buldan'ın "İç Güvenlik Paketi" sözlerine düzeltme

    HDPden Buldanın İç Güvenlik Paketi sözlerine düzeltme
    expand

    Halkların Demokratik Partisi, basında yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketi'ne yönelik ifadelerine ilişkin olarak bir açıklama yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketine dair 'AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde ortaklaşma sağlandı' dediği ileri sürülmüştür.

    Iğdır'da bulunan Sayın Buldan, bir gazetecinin sorusu üzerine paketle ilgili bundan bir hafta önce AKP Grup Başkanvekilleri ile Meclis'te yaptıkları ve yasanın tümden geri çekilmesi veya maddelerin yeniden ele alınması önerilerini içeren görüşmeyi hatırlatmıştır. Yeni bir görüşmeden söz etmemiştir. Ancak Sayın Buldan'ın sözleri eksik ve çarpıtılarak yansıtılmış, sanki yeni bir uzlaşmaya varılmış gibi haberleştirilmiştir. Bu yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Paketle ilgili yeni bir durum şu an için söz konusu değildir."

    Pervin Buldan'dan "İç Güvenlik Paketi bir daha görüşülecek" açıklaması

    Boşandığı eşini bıçaklayıp, otomobille ezen sanığa ağır tahrik indirimi

    Pervin Buldan da twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Iç güvenlik paketiyle ilgili yapılan yeni bir görüşme yok. Muhabirin sorusu üzerine daha önce yaptığımız görüşmeyi aktardım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow