hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'den Erdoğan'a rest: Seni başkan yaptırmayacağız

    HDPden Erdoğana rest: Seni başkan yaptırmayacağız
    expand

    HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında sadece 1 dakikalık bir konuşma yaptı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a rest çekti. Demirtaş "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın!" diye seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu. AK Parti ile HDP'nin herhangi bir pazarlığının ve işbirliğinin olmadığını, olmayacağını belirten Demirtaş, "Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmadı, asla olmayacak" dedi.



    AK Parti ile HDP'nin herhangi bir işbirliği içine girmediğini, girmeyeceğini belirten Demirtaş, "Bu kürsüye bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin belki de en kısa toplantısını yapacağız. Halklarımıza verdiğimiz demokrasi barış ve özgürlük ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğimiz sözümüzü burada hatırlatmak, tekrarlamak istiyorum.

    Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmadı, asla olmayacak. Bugün grup toplantımızda konular çok fazla. Konuşacağımız çok şey var. Ama tek bir cümle ile ben bütün Türkiye'ye bütün bu sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum" dedi.

    "HDP var oldukça seni başkan yaptırmayacağız"

    Başkanlık sistemine parti olarak karşı olduklarını vurgulayan Demirtaş, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız" diyerek sözlerini tekrarladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş kürsüden inerken de “Recep Tayyip Erdoğan! Seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız!” diye cümlesini tekrarlarken, salondan uzun süre alkış aldı.

    Kısa konuşmasının ardından Demirtaş, grup toplantısına partilerle sohbet ederek devam etti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow