hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li Özdal Üçer: "Silahlı kişiler yolumu kesip tehdit etti"

    HDPli Özdal Üçer: Silahlı kişiler yolumu kesip tehdit etti
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Van-Gürpınar karayolunda otomobilinin önünün silahlı kişilerce kesildiğini ve tehdit edildiğini söyledi. Üçer, soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özdal Üçer yaptığı yazılı açıklamada, olayın dün akşam saat 18.30- 19.00 arasında gerçekleştiğini söyledi. Van-Gürpınar karayolunun Kurubaş Mevki'de, 30 kadar kişi tarafından yolunun kesildiğini söyleyen Üçer, "Ellerinde silahlar vardı. Silahları bana ve yanımdakilere doğrulttular, tehdit ettiler" dedi. Özdal Üçer, otomobilden inip milletvekili olduğunu söylediği halde tehditlerin sürdüğünü belirterek, "Bizi ne maksatla durdurduklarını, görev kağıtlarının olup olmadığını sordum. Bu karşı duruşumun ardından söz konusu 30 kişilik grup ellerindeki silahları saklamaya çalıştı" diye konuştu.

    İslamiyetin yayıldığ dağ

    Hacettepe'de öğrenciler ve akademisyenler fişleniyor mu?

    Soru önergesi verdi

    HDP Milletvekili Özdal Üçer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması için soru önergesi vererek konuyu TBMM'ye taşıdı. Üçer, önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi:

    1- Bu kişiler kamu otoritesine ait (emniyet, jandarma, vs.) hangi birime mensuptur ve isimleri/görevleri nedir?
    2- Söz konusu mevkide yaşanan silahlı yol kesme olayının idari gerekçesi ve bu idari gerekçenin hukuki dayanağı nedir? Bu talimat kim tarafından verilmiştir?
    3- Yol kesen şahısların (korkutma ve sindirme amacı taşıdığı belli olan) uzun namlulu silahlar ve tebdili kıyafet eşliğinde böyle bir uygulamaya girişmesi, demokratik bir ülkede nasıl savunulabilir? Böyle bir uygulama hukuki midir?
    4- Bu kişilerin bağlı bulundukları güvenlik biriminin üniforması yerine tebdili kıyafetle yol kesmesi talimatı kim tarafından verilmiştir? Bu uygulama yasal mıdır?
    5- Bu insanlık dışı tutumun barış sürecine vereceği zarar hakkında ne düşünmektesiniz? Siyasal otoritenin talimatı/icazeti olmadan böyle bir tutum geliştirilmesi mümkün müdür?
    6- Bu olayın siyasal iktidarın inisiyatifi dışında geliştiğini ve şahsınız/hükümetiniz tarafından da tasvip edilmediğini düşünmekteyseniz; devlet içerisinde barış sürecinin başarıya ulaşmasını istemeyen odaklar mevcut mudur? Varsa bu odakların/güçlerin kimler olduğunu düşünmektesiniz?
    7- Konu ile ilgili derhal tahkikat başlatmayı düşünmekte misiniz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan kurultay öncesi son mesajlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow