hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li üyeye bıçaklı saldırı

    HDPli üyeye bıçaklı saldırı
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezi önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Güvenlik kameralarından eşgali belirlenen saldırgan kısa sürede yakalandı. Saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi alan Ahmet Davutoğlu saldırganın 1986 Ankara doğumlu olduğunu açıkladı. Saldırganın sorgusu Ankara emniyetinde devam ediyor. Saldırıya tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, böylesi bir saldırıyı beklediklerini ifade ederek, "Devlet karanlık güçlerin şiddetini bizzat örgütlemiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. 7 bıçak darbesi aldığı belirtilen Karataş ameliyata alındı. Olaydan sonra kaçan saldırgan ise kısa sürede yakalandı.

    Olay, sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi.

    Hasip Kaplan : Partimiz IŞİD tarzı bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır

    Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş’ın boynuna sapladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Karataş’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada saldırı sonrası HDP genel merkezine çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanın girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Başlatılan geniş çaplı operasyonların ardından saldırgan kısa sürede yakalandı. Gözaltındaki saldırganın sorgusu  sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz  Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Bogazı kesildi. Durumu ağır" dedi.

    Arınç HDP'ye parti kapatmayı hatırlattı

     HDP:  Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz

    HDP Merkez Yürütme Kurulu, PM Üyesi Ahmet Karataş'ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "HDP'yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz" denildi.

    HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Günlerdir hedef gösterilen partimize yönelik bu sabah Ankara'da planlı, örgütlü bir saldırı yaşandı. Parti Meclis Üyemiz Sayın Ahmet Karataş bu sabah saat 09:30 sıralarında HDP Ankara İl Binasında bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Karataş'ın il binasına girişinin ardından içeri giren saldırgan PM üyemizi 6-7 yerinden bıçakladıktan sonra parti binasından kaçmıştır. Sayın Karataş'ın Ankara Numuna Hastanesi Yoğun Bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Ankara'nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır.

    Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır. Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü.  Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı. Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları kınıyor ve lanetliyoruz. HDP'yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir. Bu tehlikeli gidişat karşısında hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. PM Üyemiz Sayın Karataş'a acil şifalar diliyor ve biran önce aramıza döneceğini umut ediyoruz.  Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazetecilere yaralamanın gerçekleştirildiği yer gösterildi

    HDP Parti Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş'ın bıçakla yaralanması sonrasında olayın yaşandığı yer gazetecilere gösterildi.

    Mithatpaşa Caddesi'ndeki HDP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı olarak da kullanılan binada yaşanan yaralama sonrası olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı.

    Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrasında gazetecilerin parti merkezine girmelerine izin verildi.

    HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karataş'ın saldırganı tanımadığını, olayın onunla da ilgili olmadığını bildirdi.

    Çelebi, Karataş'ın saat 9.00 gibi binaya geldiğini ve olayın 9.00-9.30 arasında yaşandığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow