hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hidayet Karaca: Hakkınızı helal edin

    Hidayet Karaca: Hakkınızı helal edin
    expand

    İfadesi alınmak üzere avukatıyla Emniyet'e giden Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, televizyon binasından çıktığı sırada açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis ekipleri, sabah saatlerinde hakkında gözaltı kararı bulunan Karaca'nın evine geldi. Bunun üzerine Hidayet Karaca evinden çıkarak gazetecilere açıklama yaptı.

    Gözaltı kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Karaca, yaşananların "Türkiye'nin utanılacak manzarası olarak tarihe" geçeceğini iddia etti.

    Karaca, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtirken, "Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir Pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi.

    Karaca,  her zaman söyledikleri gibi alınlarının dik olduğunu hiçbir endişeleri olmadığını ifade ederken, "Hak ve halk bizimle beraber olduktan sonra gerisi hikaye.  Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi.

    "Bu bedelse milletimize feda olsun"

    Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, grubun kurulduğu günden itibaren insanı merkeze koyan insan odaklı, faydalı ve mazlum ve mağdurun demokrasinin yanında yer aldığını ifade ederken, "Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak. STV yayın grubu yayını ve yaptığı projelerle her zaman milletin takdirini kazanmış bir yayın kuruluşudur. Bu kuruluşta bulunmaktan her zaman gurur duydum. 15 yılı aşkın bir zamandır kardeşçe gönül gönüle vererek buradayız. Bundan böyle de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

    "Gözaltı kararı uygulanmadı"

    Karaca'nın avukatı Fikret Duran ise, "Hidayet Bey ile birlikte kurumdan yaklaşık 10 çalışan hakkında gözaltı ve arama kararları var. Tabii gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti biz de emniyet müdürlüğüne gidip ifademizi vereceğiz" diye konuştu.

    Daha sonra Hidayet Karaca, eşi Şule Karaca, oğlu Sıtkı ve avukatı ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne hareket etti.

    Karaca, polis nezaretinde ilk önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

    Ardından emniyet müdürlüğüne götürülen Karaca, girişte yaptığı açıklamada, "Alnımız açık, dimdikiz. Yüreğimizde herhangi bir şüphe endişe yok. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow