hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollande'dan Erdoğan'ın güvenli bölge önerisine destek

    Hollandedan Erdoğanın güvenli bölge önerisine destek
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Suriye ve Irak'taki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede Hollande'ın, "Suriye ile Türkiye arasındaki tampon bölge önerisini destekliyoruz" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki liderin, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladıkları belirtildi.

    Erdoğan, bu çerçevede 2 Ekim'de Meclis'te tezkerenin kabul edimesinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Suriye'de uçuşa yasak bölge ve yerlerinden edilen insanlar için bir güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığının altını çizdi.

    Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı'na Kobani'den IŞİD teröründen kaçak yaklaşık 200 bin kişiye Türkiye'nin kapılarını açtığı ve yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapıldığı bilgisini de verdi.

    10 soruda Kobani

    Görüşmede, Irak'taki yeni hükümetin kapsayıcı bir yaklaşımla ülkedeki tüm kesimleri kucaklamasının, halihazırdaki ordununu profesyonel bir yapıya kavuşturulmasının önemli olduğuna da değinildi.

    FT: "Türkiye IŞİD konusunda kaçamak oynamaya son vermeli"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın en kısa sürede bir araya gelme hususunda da mutabık kaldıkları belirtildi.

    Bu arada Hollande'ın ofisinden yapılan açıklamada Hollande'ın Erdoğan'a, "Suriye ile Türkiye arasındaki tampon bölge önerisini destekliyoruz" dediği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow