hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Aygün HDP'ye mi oy verecek?

    Hüseyin Aygün HDPye mi oy verecek
    expand

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den partisini kızdıracak sözler... Çatı atay Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösteren Aygün, Facebook ve Twitter üzerinden yazdığı paylaşımlarla çıtayı yükseltti. Aygün, HDP'ye sol bir aday için teklif götürdüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşmasının CHP içinde yarattığı rahatsızlık sürüyor.

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de, İhsanoğlu ismine tepki gösteren vekiller arasındaydı.

    Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklamasından sonra Hüseyin Aygün'den partisine yönelik eleştiriler gelmişti.

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den bugün ise partisini kızdıracak twetler geldi.

    Hüseyin Aygün HDPye mi oy verecek

    Hüseyin Aygün, Facebook ve Twitter adresinden yaptığı paylaşımda "HDP kimi aday yapsa oy veririm? Kadınlar: Arzu Çerkezoğlu, 'Kırmızılı Kadın', Erkekler: Can Dündar, Doğan Tılıç, Alper Taş.." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tweetlerini sürdürdü

    Hüseyin Aygün, bu paylaşımdan kısa süre sonra konuyla ilgili yeni tweetler attı. Aygün, HDP'ye Köşk seçimi için bir aday önerdiğini açıkladı.

    İşte o paylaşımlar

    "Sevgili yoldaşlar beni tanıyorsunuz, solcu ve sosyalistim, CHP tüm 'aşırılıklarıma' rağmen 3 yıldır beni ihraç etmedi, hatta disipline bile hiç sevk etmedi, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının açıklandığı günden beri partiye dönük eleştirilerim sürüyor, bu eleştiriler karşısında beni 'uyaran' veya 'disiplin tehdidi'ni hatırlatan dahi olmadı, HDP'ye gelince; tümüyle Öcalan kontrolü altında olan bu harekette demokrasinin olmadığı, her şeyi Apo'nun belirlediği açıktır,

    HDP ÖDP-TKP gibi güçleri dahi yanına çekemediği gibi geçen haftadan beri en sadık bileşeni EMEP'in dahi koptuğu bir darlaşma sürecinden geçmektedir, hareketin her şeyi Apo'nun siyasi varlığını Tayyip Erdoğan'a ipotek ettiği tartışmasızdır,

    CHP'ye bir uyarıda bulunmak, halkımızın Tayyip-Ekmeleddin 'tahterevalli oyunu'na mahkum olmadığını belirtmek için HDP'ye kapsayıcı bir sol aday önerdim, zaten HDP de 'geniş bir ittifak' için Selahattin Demirtaş adını geri çekerek açıklamamıştır,

    eğer HDP benim gibi insanların kabul edebileceği bir aday, bir politik program ve iki turda da seçime girme tavrını açıklarsa cumhurbaşkanlığı seçiminde beraber yürüyebiliriz, yani 3 şart zorunlu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1) Sol, demokrat ve emek güçlerinin (DİSK, Halkevleri ve KESK'in kabul edeceği) onların mücadelesini yansıtan, ÖDP-TKP ve EMEP'in de desteklediği bir aday,

    2) Demokrasi ve özgürlük programı, Öcalan-Hakan Fidan-Tayyip Erdoğan arasındaki gizli 'müzakere'ye bel bağlamayan, AKP ve Neoliberalizme karşı mücadele, siyasal İslamcılığa net tavır, laik ve sosyal Cumhuriyet yanlısı bir çizgi izleyecek asgari demokrasi programı,

    3) Seçimin ikinci turunda Tayyip Erdoğan'a oy vermeye yol açan bir geri çekilme değil, mücadeleye devam eden bir tavır almak, Gezi ruhunu yansıtan bir anlayış. Bu şartlar oluşursa özgürlük ve demokrasi mücadelesi için 'Üçüncü Yol' açılır. Bu gerçekleşirse Türkiye bence başka bir ülke olur..

    ÇATI ADAY İHSANOĞLU

    CHP'DE İHSANOĞLU KRİZİ BÜYÜYOR

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA 42'LER İSYANI

    CHP'li vekiller toplantı yapmıştı

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen haftaki grup konuşmasını yaptığı dakikalarda, aralarında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da olduğu yaklaşık 15 milletvekili Meclis'te bir araya gelip çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını değerlendirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'DE İSTİFALAR SÜRÜYOR

    Deniz Baykal'ın yanı sıra bazı "ulusalcı" milletvekilleri ile partinin sol grubuna mensup vekilleri katılmıştı.

    Toplantıya katılanlar arasında, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İstanbul Milletvekili Nur Serter vardı.

    Toplantıda, CHP ve MHP'nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde tartışma yapıldı.

    İhsanoğlu'nun adaylığına bazı CHP'li vekiller  tepki göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow