hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İETT otobüsü durağa daldı çok sayıda yaralı var

    İETT otobüsü durağa daldı çok sayıda yaralı var
    expand

    Kabataş'ta İETT otobüsü durağa daldı. Çok sayıda yaralı var. Bir kadının bacağının koptuğu kazada 2'si ağır 13 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kağıthane-Kabataş seferini yapan 63 numaralı İETT otobüsü Kabataş durağından hareket ettikten kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle önce park halindeki bir taksiye çarptı. Taksiyi sürükleyerek Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi (BUDO)' ne giren otobüs yan kapıdan çıkarak Kabataş- Adalar İskelesi'ne hızla ilerledi. Yolda bekleyenlere çarparak ilerleyen otobüs son olarak iskele önünde bir büfeye çarparak durabildi. Bir kadının bacağının koptuğu kazada 2'si ağır 13 kişi yaralandı. 

    Kaza saat 08.45'te meydana geldi. Şoför Eyüp Er, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Duraktan çıkan otobüs sağ tarafa yönelerek önce park halindeki bir  taksiye çarptı. Taksiyle birlikte Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi'ne giren otobüs burada taksiyi attıktan sonra iskelenin yan kapısından çıktı. Sürüklenen taksi de bankta oturan bir kadını altına alarak bacağının kopmasına neden oldu. Yan kapıdan çıktıktan sonra direksiyon hakimiyetini yeniden sağlayan şoför Er, gazı kesemeyince hızla ilerlemeye devam etti.

    İddialara göre şoför Er, denize uçmamak için otobüsü Adalar İskelesi'nin önüne doğru sürdü. Yolda bekleyenlere çarparak ilerleyen otobüs, iskeleyi paralel geçerek, Bel-Tur'a ait büfeye çarparak durabildi. Kazada aralarında bir turistin de bulunduğu 2'si ağır 13 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çevreye dağılmış yaralıların hastaneye sevki için yoğun bir koşuşturma başladı. Durumu ağır olan yaralılar ilk gelen ambulanslarla hastaneye sevk edilirken hayati tehlikesi bulunmayanlar bir süre diğer ambulansların gelmesini bekledi. Gelen ambulanslarla diğer yaralılar da çevre hastanelere kaldırıldı. Kazada yaralanan ve yüzü kanlar içinde kalan şoför Eyüp Er de hastaneye kaldırıldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Taksinin altında kalan vatandaşlara hiç bakamadım"
    Otobüsün çarptığı taksinin sürücüsü Şerif Akpınar, kazanın Kabataş İskelesi'ne yolcusunu indirdikten sonra meydana geldiğini ifade etti. Şerif Akpınar, "Seyir halindeydim. kaldırımdan ordan beni sürükleyerek attı. Benim araç ta Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi önünde bekleyen iki kadına çarptı. Birinin bacağı koptu. Ben taksinin altında kalan vatandaşlara hiç bakamadım. Çevredeki vatandaşlar aracı kaldırarak yaralıları kurtardılar" dedi.

    5 dakika önce olsaydı...
    Öte yandan kazanın meydana geldiği dakikalarda şehir hatları seferlerinin yapıldığı iskelede Adalar'a gitmek için bekleyen Adem Yörür ise korku dolu dakikaları şöyle anlattı:
    "Biz şu anda İETT'nin çarpması sonucu yok olan kafede çay içiyorduk. Kabataş'tan Dolmabahçe'ye gitmekte olan otobüs koptu geliyor. Sanırım gaz pedalı sıkışmış. Önce bir taksiye çarptı sonra, bizim olduğumuz kafeye girdi. Biz saniyelerle kurtulduk. Kazadan 5 dakika önce Adalar seferini yapan bir vapur hareket etmişti. Eğer kaza 5 dakika önce olsaydı çok sayıda ölü olurdu"

    Kaza anı ve sonrasında yaşananlar...

    Kazadan sonra olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıkları olayı canlı yayında anlattı

    "Böyle bir hız yok"
    Kazanın tanığı olan İpek Şenol, Twitter'da @peksenol adlı kullanıcı hesabından yaşadıklarını şöyle anlattı: 

    "kabataş iskelesi önünde iett otobüsü tüm yol kenarındakileri biçerek beltur'a girerek durabildi. ağır yaralı var. 

    elim atağım titriyor. kaçarak zor kurtulduk. böyle bir hız yok! ambulans geldi ağır yaralı kadını götürdüler."

    kabataş iskelesi önünde iett otobüsü tüm yol kenarındakileri biçerek beltur'a girerek durabildi. ağır yaralı var. pic.twitter.com/tFCXja7jru

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    — ipek şenol (@peksenol) August 1, 2014

     

    Vapur seferleri son durum

     Kabataş'taki otobüs kazası sonrası polis tarafından, Kabataş-Kadıköy-Adalar "Seferlerin iptal edildiği" yönünde anons yapılmıştı.
    Ancak Şehir Hatları A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Kabataş'ta gerçekleşen kaza nedeniyle iptal edilen veya aksayan seferimiz bulunmamaktadır" denildi.

    1 Ağustos gazete manşetleri

    Almanya'da bir garip olay 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow