hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmam Hatip Lisesi'nde tecavüz skandalı

    İmam Hatip Lisesinde tecavüz skandalı
    expand

    Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan öğretmen Yunus D. hakkında, 17 yaşındaki kız öğrencisi Z.C.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Z.C.’nin yaşadıklarını geçen hafta ailesine anlatması, ardından da ailenin polise şikayette bulunmasıyla ortaya çıktı.

    Polise verdiği ifadede, yaklaşık 1 yıl önce, özel olarak Arapça dersleri aldığı öğretmeni Yunus D.’nin bir evde, kendisiyle birkaç kez zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden Z.C., yaşadıklarından okul idaresinin de haberi olduğunu ancak olayı örtbas etmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

    Öğretmen ortadan kayboldu

    Şikayet üzerine Savcılığın talimatıyla Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Ortadan kaybolduğu belirlenen Arapça öğretmeni Yunus D. de her yerde aranmaya başlandı. Olayın okul yönetimi tarafından örtbas edildiği iddialarını da değerlendiren polis, okul müdürü ve 3 öğretmenin ifadesine başvurdu.

    Cinsel istismar sanığı imam mahkemeyi kandıramadı

    Polis merkezine çağrılan ve kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen okul müdürü Alaattin D., öğretmenler Alaattin O., Salim G. ve Kemal K. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

    Adli ve idari soruşturma

    Adli soruşturma çok yönlü sürdürülürken, Trabzon Valiliği de olay hakkında idari soruşturma başlattı. Bu kapsamda, okulda görevli birçok öğretmenin yanı sıra öğrencilerin de ifadesi alındı. Tecavüze uğradığını iddia eden öğrenci Z.C. başka bir okula nakil edildi.

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow