hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD Cübbeli Ahmet Hoca'yı tehdit etti

    IŞİD Cübbeli Ahmet Hocayı tehdit etti
    expand

    IŞİD'in ve örgüt yanlılarının internette yaydıkları videoların birinde Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü'ye yönelik sert ifadeler yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk'ten Şefik Dinç, IŞİD'in sosyal medya paylaşımları ve yayınladığı videoların izini sürerek kapsamlı bir dosya hazırladı.

    İnternet üzerinden yapılan yayınlarda IŞİD'in önde gelenlerinin nasıl propaganda yaptıkları, hangi konuları tartıştıklarının analiz edildiği haberde en dikkat çeken bölüm Mahmut Ünlü ile ilgili kısım.

    IŞİD yanlısı olarak bilinen Ebu Enes adlı bir liderin konuşmasında daha önce örgütü eleştiren Mahmut Ünlü ile ilgili sert ifadeler kullanması dikkak çekti.

    Enes, Mahmut Ünlü'ye şöyle sesleniyor: “Ey sapık adam. Seni tövbeye çağırıyoruz. Doğru yola gel. Böyle gidersen müşrik olarak öleceksin.”

    Cübbeli ne demişti?

    Mahmut Ünlü “Bunlara ‘Cihat yapıyorlar’ diyerek destek verenler cehennemliktir” demişti. Mahmut Ünlü şu açıklamayı yapmıştı:

    “Bunlar Müslüman olamaz. Sokakta geçeni tara, sıraya dizerek tara, yak yık. Sakalı uzatmışlar, suratlarında meymenet yok. Dünyayı ehli sünnete düşman etmek için büyük bir oyun ile karşı karşıyayız. Bunları ‘cihattır, mücahittir, şehittir’ diye düşünmeyin. Bunlar haricilerin devamıdır, cehennem köpekleridir. Hz. Ali’yi bile ‘Allah rızası için’ diye öldüren haricilerin devamıdır. Bunlar tekfircidirler. En büyük özellikleri kâfir damgası yapıştırmaktır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğlunun intikamını aldı

    Esad Rakka'yı vurdu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow