hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşkence mağduru Diler ve çocuklarının artık yüzleri gülüyor

    İşkence mağduru Diler ve çocuklarının artık yüzleri gülüyor
    expand

    Denizli'de şiddet gördüğü eşinden boşandıktan sonra ikinci evlilik hazırlığı yaptığı kişinin de kendisine ve çocuklarına şiddet uygulaması üzerine, polise başvurunca kapı dışarı edilen MS hastası 39 yaşındaki Zahide Diler'e yardım eli uzandı. Diler'in durumunun duyulması üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, genç kadının evinin tüm ihtiyaçlarını giderdi ve iş bulmasına yardımcı oldu. Şiddet mağduru kadının ve 4 çocuğunun artık yüzleri gülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlkokul mezunu olan Zahide Diler, 17 yaşındayken amcasının oğlu N.D. ile evlendirildi. 21 yıllık evliliğinden 4 kız çocuğu oldu. Biri lise, ikisi ortaokul, biri de ilkokul öğrencisi 4 çocuğu olan Diler, iddiaya göre eşinden sürekli şiddet gördü. MS hastası olan kadın eşinden geçen yıl boşandı. Diler, çeşitli işlerde çalışarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştı. Bu sürede çalıştığı işyerinde kendisi gibi eşinden boşanan H.A. ile tanışan Diler, evine taşındığı H.A.'nin da kendisine ve kızlarına şiddet uygulaması üzerine şikayetçi olup koruma kararı aldırdı. Bunun üzerine birlikte yaşadığı H.A. tarafından evden kovuldu.

    AİHM'den Putin'i kızdıran karar

    Evlilik hazarlığı yaptığı H.A.'nın eşyalarını vermemesi üzerine bir daire kiralayan Diler, boş evde sadece iki halı ve bir yatak ile yaşamaya başladı. Diler'in dramının ulusal gazete ve televizyonlar ile internet sitelerinde haber olarak yer alması üzerine çok sayıda hayırsever yardım elini uzattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, talihsiz kadına sahip çıktı. Sevgi Eli hayırseverlerin katkılarıyla Diler'in evinin mobilyadan beyaz eşyaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Çocukların eğitim masrafları da hayırseverler tarafından üstlenildi. Sevgi Eli'nin girişimleriyle Zahide Diler'e yaşlı bir kişiye bakım işi de bulundu. Talihsiz kadının ve kızlarının yüzü gülmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    "Ateş Böceği Yalçın" hayatını kaybetti


    Hayırseverlerin evlerini dayayıp döşemesine ve iş bulmasına çok sevindiğini söyleyen Zahide Diler, "Çocuklarımın yüzünün gülmeye başlaması, benim için dünyalara bedel. Derslerinde çok başarılı olan kızlarımın, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gerekirse hiç durmadan çalışırım" dedi. Diler'in kızları ise yaşadıkları sıkıntıların günlerin ardından kendilerine ait yataklarda uyumanın ve televizyon izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow