hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun'da Suriyeli gerginliği

    İskenderunda Suriyeli gerginliği
    expand

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde Suriyeli bir gencin küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası vatandaşları sokağa dökdü. 1 kişinin gözaltına alındığı olaylarda 5 kişi de yaralandı. Hatay Valiliği ise, herhangi bir cinsel istismar olayının gerçekleşmediğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerginlik, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi ile Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi.

    Tecavüz iddiası üzerine 8 yaşındaki çocuğun yakınları iki mahallenin içinden geçen Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Suriyeli sığınmacılara ait dükkanların önünde toplandı. Suriyelilere ait iş yerlerini taşladı, dükkanlar tahrip edildi.

    Bunun üzerine İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı.

    Kalabalığın kendilerine zarar vermesinden korkan Suriyeliler ise dükkanları kapatarak bölgeyi terk etti.

    Kalabalığın dağılmaması üzerine İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar da olay yerine geldi.

    Megafon ile kalabalığa seslenen Başar, "Failler elimizde. Varsa suçu, kanunlar cezasını verecek. Hem vatandaşlarımızın, hem de canını kurtarmak için bize sığınan Suriyeli insanların canları bize emanet. Her şeyi biz yapacağız. Lütfen burada bizim yapacağımız işlere soyunmayın. Dağılın ve herhangi bir şekilde kimsenin huzuru bozulmasın. Varsa, kanunen gereğini biz yapacağız. Lütfen dağılın. Buradaki Suriyelilerin dükkanları açılmayacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalabalık ise 'Buradan gitsinler' diye bağırarak Başar'ın konuşmasını alkışladılar.

    Tecavüze uğradığı iddia edilen çocuğun kendi yeğeni olduğunu söyleyen  bir vatandaş, Emniyet Müdürü Başar'a  yönelerek Suriyelilerin gitmeden kendilerini huzur içinde hissetmeyeceklerini belirtti.

    Güvenlik güçlerinin tüm uğraşlarına rağmen, kalabalık halen olay yerinden ayrılmadı. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

    Valilikten tecavüz açıklaması

    İddialar üzerine Hataya Valiliği internet sitesinden açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, herhangi bir cinsel istismar olayının gerçekleşmediği bildirildi.

    155 Polis İmdat hattını arayan bir kadının, çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla şikayette bulunulduğu belirtildi. İddialar üzerine olayın faili olduğu öne sürülen 15 yaşındaki Suriyeli B.S'nin gözaltına altına alındığı kaydedilirken, 2006 doğumlu A.C. isimli çocuğun, yapılan tıbbı muayenenin ardından herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığının anlaşıldığı bildirildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gözlem altına alınan B.S. isimli çocuk adli makamlara sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir. Bu vesile ile vatandaşlarımızı, ilimizde insani gerekçelerle geçici olarak bulunan Suriyelilere karşı kışkırtmak isteyen kişi ve grupların varlığı gözlenmiştir. Olayla ilgili olarak yetkili resmi makamlar tarafından yapılması gereken tüm işlemler, hukuk devletinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın sağduyulu hareket etmeleri tavsiyeye değer bulunmuştur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow