hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğüne silahlı saldırı
    expand

    Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Polislerin karşılık vermesi üzerine Elif Sultan Kalsen adlı kadın terörist öldürüldü. Çatışmada 2 polis de yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir duyuru yaparak, teröristin tek kişi olduğunu ve yoldan geçmekte olan bir vatandaşın çıkan çatışmada ayağından yaralandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin ana giriş kapısındaki güvenlik noktasına bir kadın tarafından ateş açıldı.

    Polislerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı.

    Çatışmada kadın terörist öldürüdü, üzerinde bomba ve uzun namlulu silah bulundu.

    Emniyete saldırıyı düzenleyen kişi açıklandı: Elif Sultan Kalsen

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik silahlı saldırının ardından trafiğe kapatılan Vatan Caddesi, 5 saat sonra, saat 23.00'ten itibaren tekrar açıldı.

    MHP'de sanal temayül

    Validen açıklama

    İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne biri kadın iki terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini belirterek, "Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi" dedi.

    Doğan Yayın İlkeleri Kurulu’ndan terör haberleriyle ilgili açıklama

    Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirerek, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci kişi yok, vatandaş ayağından vuruldu

    Öte yandan silahlı saldırıyı düzenleyen teröristlerin ilk etapta iki kişi olduğu ve birinin kaçtıktan sonra düzenlenen operasyonla yakalandığı yönündeki haberler İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Açıklamada, "Yoldan geçmekte olan bir vatandaş çıkan çatışmada sol ayak topuğundan hafif şekilde yaralanmış, yaralanan vatandaşın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etmektedir" denildi.

    İŞTE SALDIRI ANI...

    2 patlama sesi

    Bu arada Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından araştırmalar devam ederken, Emniyet önünden 2 patlama sesi duyuldu. 

    İstanbul Valiliği yazılı açıklama yaptı

    Valilik açıklaması şöyle: "Bugün saat 17.50 sıralarında ilimiz Vatan Caddesi üzerinde bulunan  İl Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahla taranmış, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teröristin adı: Elif Sultan Kalsen

    Teröristin daha önce Taksim'deki polis noktasına silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu ortaya çıktı.

    Emniyet: Yoldan geçen vatandaş yaralandı

    Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü, akşam saatlerinde Vatan Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet'in açıklaması şöyle: "01.04.2015 günü saat 17:50 sıralarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi istikametinden gelerek, İl Özel İdaresi'nin önünden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin ana giriş nizamiye kapısına yürüyen bir bayan şahıs, uzun namlulu silah ile ateş açmış, kapıda ve çevrede görevli personel tarafından saldırgana silahla karşılık verilmiş, şahıs ölü olarak ele geçirilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı sırasında 2 polis memuru hafif şekilde yaralanmış, yaralanan polis memurları hastanede tedavi altına alınmıştır. Yoldan geçmekte olan bir vatandaş çıkan çatışmada sol ayak topuğundan hafif şekilde yaralanmış, yaralanan vatandaşın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etmektedir.
    Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensubunun üzerinden 1 adet uzun namlulu kalaşnikof otomatik tüfek, 1 adet tabanca ile 2 adet el bombası elde edilmiştir."

    Davutoğlu, İçişleri Bakanı Öztürk ile görüştü

    Başbaban Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile görüştüğü bildirildi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile telefonda görüştü. Görüşmede, Öztürk ve Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan terörist salrıdıyla ilgili Başbakan Davutoğlu'na bilgi verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow