hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

    İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu sabahtan itibaren İstanbul'da şiddetli yağışların etkili olacağını duyurdu ve vatandaşları uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'un şiddetli yağışların etkisi altına gireceğini bildirdi.

    Sosyal medyada İstanbuldaYağmur fotoğrafları

    İBB'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

    "Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışlı havanın Çarşamba ile Cuma sabah saatleri arasında Marmara Bölgesi ve İstanbul İl genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağacağı (20 ila 150 kg aralığında) tahmin ediliyor. Yağışların Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece birden azalması bekleniyor."

    Kritik noktalarda tedbir alınacak

    "Meteorolojik tahminler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor, muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı


    İstanbul'un bazı bölgelerinde, saat 00.30 sıralarında yağmur etkili oldu. Yağış sırasında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak yağmurdan korunurken, bazıları ise çevredeki iş yerlerinin tentelerine sağındı. Yağmur nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu.


    İDO 1 seferini iptal etti

    İDO, resmi internet sitesinden bugün saat 7.30'da yapılması planlanan Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferini iptal ettiğini duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow