hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

    İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı
    expand

    Sultanbeyli'de saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine teröristlerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Polis açılan ateşe anında karşılık verdi. Olay yerinde çatışmanın sürdüğü belirtilirken, çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu, 3 terörist ölü olarak ele geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi'ne, saat 01.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

    3'ü polis 10 yaralı

    Bombalı araçta bulunan teröristin öldüğü belirlenirken, saldırıda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve bu sırada polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Hasar oluştu

    Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

    Geniş güvenlik önlemi

    Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı; vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı

    Erzincan-Divriği trenine bombalı saldırı

    Afganistan'da bombalı saldırı: 8 ölü, 198 yaralı

    Çalışmalar devam ediyor

    Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre saldırıyı Terör örgütü PKK'nın yapmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, çalışmalar geniş kapsamlı olarak ediyor.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

    Ayrıca saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.

    Açıklamada şöyle denildi:
    "10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

    Aynı yerde ikinci şok

    Sabah saatlerinde ise saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Polis açılan ateşe anında karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çatışma anı kamerada

    Çatışma devam ediyor

    Silahlı çatışma aralıklarla devam ediyor. Ekipler, zırhlı araçlarla ara sokaklara girerek teröristleri yakalamak için çalışma başlattı.

    İstanbul'da AK Parti binasına silahlı saldırı

    1 polis şehit oldu, 2 terörist öldürüldü

    Çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

    Valilik'ten yapılan açıklamada,  ''1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir'' dendi. 

    3-4 defa patlama oldu, çocuklar çok korktu

    Bir mahalle sakini, "İşe gitmek için hazırlanıyordum. Evden bir çatışma sesi duyduk. Perdeyi açtığımda polisler korkmayın. Dışarıya çıkmayın. Her şey kontrol altında dediler. Daha sonra 3-4 defa patlama oldu. Evin camları kırıldı. Eve mermiler isabet etti. Çocuklar çok korktu. Bizde yan odaya geçerek olayların bitmesini bekledik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Vali Şahin: ''Hain terör saldırılarını lanetliyorum''

    İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olmasıyla ilgili Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak terörü lanetledi ve başsağlığı diledi. Şahin'in mesajında şu ifadeler yer aldı: "Hain terör saldırılarını lanetliyor, Şehit Şube Müdürümüze Allahtan rahmet diliyorum. Ailesinin, polisimizin ve milletimizin başı sağolsun."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow