hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

    İstanbulda beklenen kar yağışı başladı
    expand

    Türkiye, Sibirya’dan gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bugünden itibaren kuzey ve batıda sıcaklık 6-10 derece düşecek. Marmara, Karadeniz ile Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İstanbul'da İDO ve THY'nin birçok seferi iptal edildi. Yoğun tipi nedeniyle iptal edilen Şehir Hatları'nın vapur seferleri bir süre sonra tekrar başladı.Meteoroloji, İstanbul'da 10-25 cm arasında kar kalınlığının oluşabileceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi.  Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

    İstanbul'da 5 dakikalık tipi...

    İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yer yer kar ve tipi etkili oluyor. Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu civarında tipi 5 dakika etkili oldu. Tipi şeklinde yağan karla yollar biranda beyaza büründü.  Tipi nedeniyle D 100 Karayolunda ilerleyen araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.

    5 dakikalık yağışın ardından güneş yüzünü gösterdi. Kar yağışı hafif şekilde devam ediyor.

     

    İstanbul'da 25 cm kar kalınlığı bekleniyor

    İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

    Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

    Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY'den sefer iptalleri

    THY, İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün ve yarın için yapılması planlanan iç ve dış hat olmak üzere toplam 88 olan iptal ettiği sefer sayısını, saat 09.30 itibariyle 117'ye çıkardığını duyurdu.

    Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul'da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow