hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da da Paris'le eş zamanlı Charlie Hebdo anması yapılacak

    İstanbulda da Parisle eş zamanlı Charlie Hebdo anması yapılacak
    expand

    Türkiyeli mizahçılar ve gazeteciler de Charlie Hebdo saldırısını kınamak ve yaşamını yitirenleri anmak için Paris'te düzenlenecek anmayla eş zamanlı bir yürüyüş düzenliyor. Türkiyeli mizahçı ve gazeteciler “Nous Sommes Tous Charlie" yani "Hepimiz Charlie’yiz” pankartı ile yarın saat 16.00'da Galatasaray'dan Fransız Konsolosluğu'nun önüne sessiz bir yürüyüş düzenleyecek ve basın açıklaması yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteciler Forumu, mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıda yaşamını yitirenleri anmak için herkesi, İstanbul’da yarın Paris’teki anmayla eş zamanlı yapılacak sessiz yürüyüşe çağırdı. Yürüyüş yarın saat 16.00'da Galatasaray Meydanı’ndan Fransız Konsolosluğu’na düzenlenecek. Türkiyeli mizahçılar ve gazetecilerin katılacağı yürüyüş, “Nous Sommes Tous Charlie" yani "Hepimiz Charlie’yiz” pankartı ile gerçekleştirilecek.

    Sessiz yürüyüş yapılan çağrı metni şöyle:

    "Charlie Hebdo yazarı Dr. Patrick Pelloux gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, 'Dergi devam edecek çünkü onlar kazanamadı. Ölenler bir hiç uğruna ölmedi' dedi.
    Bu saldırı mizaha yapıldı. Bu saldırı, silahla savaşarak değil yazarak/çizerek mücadele edenlere; devletlerin ve saldırganların istediğinin aksine, tek mücadele aracı kalemi olanlara yönelikti.
    Biz de,
    İfade özgürlüğümüz, mizah hakkımız, gülme hakkımız, eleştirme ve sorgulama hakkımız, özgür sanat hakkımız, tabulara direnme hakkımız için,
    Kalemimizle mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek için,
    'Onların kazanmadığını, bir hiç uğruna ölmediklerini' dünyanın bu tarafından da göstermek için,
    Eşitlik, özgürlük, kardeşlik için,
    Çizerler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler olarak yarın Paris’teki anmayla aynı saatte, 16:00’da,
    Galatasaray meydanında toplanıp Fransız Konsolosluğu’na, yine Paris’teki gibi sessiz, sadece kalemlerimiz ve Charlie Hebdo konulu dövizlerimizle yürüyeceğiz. Destek vermek isteyen herkesi bekleriz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow