hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da felaket alarmı

    İstanbulda felaket alarmı
    expand

    İstanbul'da meteorolojinin uyarısının ardından beklenen şiddetli yağmur ve fırtına saat 16.00 sıralarında başladı. Gökyüzünün birden karanlığa gömülmesinin ardından, yağmur ve fırtına geldi. Ardından şimşekler çakmaya başladı, bazı yerlere yıldırım düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara bölgesi genelinde devam etmekte olan yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güngören'de, aşırı yağış nedeniyle nehre dönen yollarda kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögar kapakları yağmur suyunu çekmekte yetersiz kaldı. Yağmurun ilk dakikalarıyla birlikte birçok ev ve işyerinin zemin ve bodrum katı su almaya başladı. Vatandaşlar dükkanların önüne kurdukları engellerle su baskınlarını engellemeye çalıştı.   

    Sosyal medyada #İstanbuldaYağmur fotoğrafları

    Bağcılar'da caddeler göle döndü
    Bağcılar 100. Yıl Mahallesi'nde yağış sonucu caddeler göle döndü; araçlar güçlükle ilerleyebildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı. Yağış Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında da etkili oldu. Araçlar güçlükle ilerleyebildi. Zeytinburnu Sahil Yolu'nda ağaçların yola devrildiği görüldü. Okmeydanı ve Çağlayan da sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Yollar su içinde kaldı; araçlar bu birikintileri arasında güçlükle ilerleyebildi.  

    Bu fotoğraflar gerçek!

    Hasköy göle döndü
    İstanbul'da fırtına ve sağnak yağmurla birlikte yollar göle döndü. Hasköy Sahil Yolu'nda diz seviyesine kadar sel suları sürücülere zor anlar yaşattı. Sel suları yol kenarındaki belediyeye ait çöp kutusunu bir süre sürükledi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu yakasında da etkili oldu
    Şiddetli sağanak ve fırtına Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Maltepe'de, Feyzullah Mahallesi Bağdat Caddesi'nde trafik tamamen durdu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Su motorlarıyla caddede bulunan sular çekilmeye çalışıldı. Rögar kapakları belediye işçileri tarafından açılarak, oluşan su birikintileri giderilmeye çalışıldı. Vatandaşlar kapanan caddede zor anlar yaşadı. Yağışın durmasıyla cadde tekrar trafiğe açıldı.

    Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili flaş iddia

    Alışveriş merkezini su bastı
    Beylikdüzü'nde bulunan bir alışveriş merkezinde yağış ve rüzgar etkili oldu. Alışveriş merkezinde bulunan kafelerin şemsiyeleri devrildi, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Alışveriş merkezinin elektrikleri bir süre kesilirken, yağmur nedeniyle alt katı su bastı.

    Florya sahil yolu göle döndü

    İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur Küçükçekmece Florya arasındaki sahil yolununun göle dönmesine yol açtı. Trafik her iki yönde durdu. Bazı araçlar kaldırıma çıktı. Sudan kaçarken kaldırıma çıkan araçlar ilerleyemedi. Kaldırımın yüksekliği yüzünden araçlar oldukları yerde kaldı. Bir İSKİ çalışanı suyun içine girerek tıkanan mazgalı aradı. Ancak tüm aramalarına rağmen bulamadı. Bölgede trafik kontrollü olarak verilebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim'de kara bulutlar ve yağmur

    Yağmur öncesinden Taksim Meydanı tamamen karardı. Gökgürültüsüyle vatandaşlar kaçışmaya başladı. Daha sonra bastıran sağanak yağış Taksim Meydanı'nda ki vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmurda şemsiye kullananların yanı sıra, şemsiyesiz kalanlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Yollarda su birikintilerinin oluştuğu görüldü. Turistler ise gökyüzüne bakarak şaşkınlıklarını gizleyemedi.

    Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar normale döndü

    AKOM'dan İstanbullular'a uyarı
    Afet Koordinasyon Merkezi, muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletildiğini duyurdu. 

    Şiddetli yağışın gece saatlerine kadar devam edeceği belirtiliyor. 

    Trafikte ise aksamalar yaşanıyor.

    Herhangi bir sorunla karşılaşan vatandaşlar Alo 153 Beyaz Masa yardım hattını arayabilecekler.

    Metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğleden sonra etkili olan sağanak yağış sonucu, kentte metrekareye 7-25 kilogram arası yağış düştüğünü, yağmur öncesinde rüzgarın hızının saatte 55 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. İstanbul'un bazı bölgelerinde de elektrik kesintileri meydana geldiğini belirtti.

    Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  "Yağış öncesinde saat 13.00 sıralarında hızı saatte 55 km hızla esen rüzgâr nedeniyle Atatürk Havaalanı'nda uçuşlar durduruldu.  İstanbul'un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Bazı ev ve işyerleri ve alt geçitlerde su baskını oldu. Ekipler yoğun trafik nedeniyle olaylara güçlükle müdahale etti. Mesai bitimiyle birlikte çevre yollarında trafikte sıkışıklıklar yaşandı. Yağış öncesi alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın 1 saatlik bir moladan sonra, yine aynı istikamette Cuma günü akşamına kadar aralıklarla yağması bekleniyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji uyardı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara bölgesi genelinde devam etmekte olan yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklama şöyle: "Marmara'da halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bölgenin kuzey ve doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzeyi) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

    Ünlü markadan skandal tanıtım

    Başkentte kuvvetli yağış uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Ankara ve çevresinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, "Ankara ve çevresinde yerel kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, lokal dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

    Çanakkale'de şiddetli yağış
    Çanakkale'de, sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış yüzünden özellikle il merkezinin yüksek kesimlerden gelen çamurlu sular, Sarıçay ile kanallar vasıtasıyla boğaza ve yat limanı bölgesine aktı. Çamurlu sular, boğazın bazı bölümlerinin rengini değiştirdi.

    Ayvacık ilçesinde ise alçak kesimlerde bazı ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı, Edremit Caddesi'nde refüjler zarar gördü. Belediye ekipleri ve vatandaşlar, binaların bodrum katlarına dolan suları tahliye etti.

    Kulfal köyünde, yıldırım isabet eden caminin külahında hasar oluştu. Meteorolojik tespitlere göre, 24 saatte metrekareye Çanakkale'de 4,4; Bozcaada'da 68,8; Gelibolu'da 11,4; Gökçeada'da 7,6; Biga'da 5; Ezine'de 3,2 kilogram yağış düştü.

    TEST: Hangi yağmursunuz? 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow