hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da kedi katliamı

    İstanbulda kedi katliamı
    expand

    Kedi ve köpeklere musallat olan, onlara işkence yapan esrarengiz kadın önceki gece 2 yavru kediyi acımasızca tekmeleyerek, başlarını ezerek öldürdü. Görenin kanını donduran hayvan katliamı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. 27 yaşındaki Derya Koçak güvenlik kamera görüntülerinin yayınlanmasının ardından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınan Koçak serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esrarengiz hayvan katili 2 yavru kediyi önce defalarca tekmeledi; sonra da ayaklarının altına alıp sokak ortasında öldürdü. İnsanın kanını donduran görüntüler güvenlik kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı.

    Mahalledeki seri hayvan ölümleri

    Olay, art arda yaşanan hayvan ölümlerinin peşine düşen mahallelinin çabasıyla ortaya çıktı. Esrarengiz giyimli bir kişinin sokakta gördüğü hayvanlara işkence yaparak öldürdüğünü gördüğünü söyleyenlerin sayısı arttı. Önceki gün, aynı bölgede iki kedi yavrusunun ölüsü bulundu.

    Kamera eşine ender rastlanır vahşeti kaydetti

    Başlarının ezik olduğu görülen kedi yavrularının nasıl öldüğünü soruşturan mahalleli, olayın yaşandığı yerdeki kameraların varlığını farketti. Kamera kayıtları izlenince inanılması zor vahşet ortaya çıktı.

    Hayvan katili cinayeti işlerken görüntülendi

    Kayıtlar geçtiğimiz pazar gününe ait. Saat 03.00 sıraları. Kadın mı erkek mi olduğu anlaşılmayan tuhaf giyimli bir kişi anne kedi ve yavrularına işkence yapıyor. Yaşanan vahşeti anlatacak kelime yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne kedi yavrularını kurtarmak için saldırdı

    Ancak bir ara anne kedinin yavrularını tekmeleyen kişiye son bir hamleyle saldırışı var ki, bu çaba insanın gözünü yaşartıyor.

    Yakalandı

    Bu arada 2 yavru kediyi acımasızca tekmeleyerek, başlarını ezerek öldüren 27 yaşındaki Derya Koçak güvenlik kamera görüntülerinin yayınlanmasının ardından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

    Asayiş Büro Amirliği'nde ilk ifadesine başvurulan Koçak'ın, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gördüğü öğrenildi. Polis ekipleri Koçak'ın, olayı hatırlamadığını fakat görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği bildirildi. Asayiş Büro Amirliği'nde ki işlemlerinin ardından Koçak, Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

    Serbest bırakıldı

    Koçak'ın gözaltında bulunduğu polis merkezinin önüne gelen bazı sivil toplum örgütü üyeleri burada basın açıklaması yaptı.

    Grup adına açıklama yapan Onur Dalar, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu olayın benzerlerinin yaşanmasına engel olacağız. Olaya sebep olan söz konusu şahsın cezalandırılması ve rehabilite edilmesi için hukuki olan bütün yolları deneyeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıl karıştıran fotoğraflar!

    Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

    Ardında kedilerin ölümüne sebep olan Derya Koçak ise akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılarak ailesine teslim edildi. Annesi ile polis merkezinden çıkan Derya Koçak'a bazı hayvan severler tepki gösterdi. Koçak, polis aracına bindirilerek uzaklaştırıldı. Hayvan severler, Koçak'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

    Ünlülerden tepki

    Videoyu izleyen ünlülerden de tepki geldi. Ömür Gedik sosyal medyada Haçiko derneği ile beraber videodaki kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

    İstanbulda kedi katliamı

     Anne kedi yavrularını arıyor

     Anne kedi bugün ilk kez olay yerine getirildi. Anne kedi, vahşetin yaşandığı yerde yavrularını aramaya başladı. Her yanı dolaştı. Ağaç altına, otomobillerin arasına, her yere baktı. Hala yavrularını canlı bulabilmeyi umuyordu. Gözü yaşlı olarak konuşan mahalle sakini Nurcan Manastırlı, onu kısırlaştırıp, sahipleneceğini söyledi. Anne kedinin sürekli dış kapıya baktığını ve hırçın olduğunu söyleyen Manastırlı. "O gördüğü sahnelerden sonra kimseye güvenmek istemiyor. Sürekli dış kapının önünde bekliyor. Ben de bir canlıdan böyle bir tepki görsem, ben de o canlılardan kaçarım" diye konuştu. Görüntülere sadece 3 saniye bakabildiğini söyleyen Manastırlı, "İnsan ruhu böyle bir şeye müsait değil. Bu aklın dışında bir şey" diyerek güçlükle konuşabildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaybolan kedisini ararken bir güvenlik kamerası görüntüsünde bu vahşetle karşılaşan Ayşe Kaya da gözyaşları içinde konuştu. Kaya, "Sabah geldiğimde yavrularının başında bekliyordu. Bir annenin evladını kaybettiğinde neler yaşadığını hissettim" dedi.

    Kedi öldüren üniversiteli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye ile müzarekeler nihai olarak durdurulmalı"

    Hala Taş Devri'nde yaşıyorlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow