hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da polise ateş açıldı

    İstanbulda polise ateş açıldı
    expand

    Bahçelievler'de bir ihbar üzerine olay yerine gelen polisin silahını alarak etrafa ateş etmeye başladı. Olayda 1'i polis 2 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgilere göre olay, Bahçelievler Soğanlı Mahallesi İkbal Sokak'ta saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Bir evde kavga olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen kişinin saldırısına uğradı. Kavga sırasında polisin kılıfında bulunan silahını alan Mert Sarak isimli saldırgan, çevreye ateş açtı. Bu sırada silahı alınan polis memuru ile birlikte bir de vatandaş yaralandı. Eve giren zanlının yakalanması için olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler olayın gerçekleştiği sokağı güvenlik şeridiyle çevirdi

    Charlie Hebdo katliamından sonra Fransa'ya vize alamadı

    Polis ikna etti, gözaltına aldı

    Mert Sarak'ın yakalanması için olay yerine Özel Harekat Timleri de sevk edildi. Özel Harekat polislerinin gelmesinin ardından sokak tamamen boşaltıldı. Vatandaşlar çekilen güvenlik şeridinin arkasına alınırken sağlık ekipleri de oaly yerinde hazır bekletildi. Polisin yaklaşık 1.5 saat süren ikna çabaları sonuç verdi. İkna edilen Sarak, özel harekat timleri tarafından gözaltına alındı. Evden çıkartılan zanlı Mert Sarak Emniyet müdürlüğüne götürüldü.

    1 polis, 1 sivil yaralı

    Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen saldıganın tetiğini çektiği silahtan çıkan kurşunlar polisin karın ve kalçasına isabet etti. Bir vatandaş ta olay yerinden geçerken yaralandı. Polis memuru Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Polis memurunun durumunun ciddi olduğu bildirildi.

    Etkisiz hale getirilen saldırgan polis aracına götürülürken bir kişiyi tekmeledi. Öte yandan Sarak'ın eşi ve annesi de Sarak götürürken gözyaşlarını tutamadı. İki kadın, saldırganı taşıyan polis aracının peşinden gitti..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow