hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'daki Ermeni kiliselerinde Soma için pazar ayini yapılacak

    İstanbuldaki Ermeni kiliselerinde Soma için pazar ayini yapılacak
    expand

    Türkiye Ermenileri Patrikliği, 18 Mayıs Pazar günü İstanbul'daki Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, "Soma maden ocağında yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edileceğini" duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patriklikten Soma'daki maden faciasıyla ilgili yayımlanan mesajda, kaza ve sonucunda yaşanan acıların herkesi yasa boğduğu ve derinden yaraladığı kaydedildi.

    Kutsal Kitap öğretisinde, "Beden birçok üyeden oluşur, eğer bir üye acı çekerse bütün üyeler birlikte acı çeker" denildiğine atıf yapılan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

    "Acıların paylaşıldıkça hafifleyeceğine inanıyor, madenci kardeşlerimizin ve ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Yüce Tanrı'dan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına Patriklik Makamı, Ruhani Meclisimiz ve tüm cemaatimiz adına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyoruz. Hala göçük altında bulunan kardeşlerimizin de bir an evvel ailelerine sağsağlim kavuşmaları için tüm kalbimizle dua ediyoruz.

    Bu pazar İstanbul'daki tüm Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, Manisa Soma maden ocağında yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edilecek."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow