hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'daki "Kobani" yürüyüşüne müdahale

    İstanbuldaki Kobani yürüyüşüne müdahale
    expand

    "İstanbul Kobani Dayanışması" çatısı altında toplanan gruba polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İstanbul Kobani Dayanışması" çatısı altında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, son günlerde Kobani'de yaşanan gelişmeleri protesto etmek için Tünel Meydanı'nda toplandı.

    Burada uzun süre bekleyen ve slogan atan topluluk, daha sonra Galatasaray Meydanı'na doğru yürümek istedi. Ancak polis etten duvar örerek grubun yürüyüşüne izin vermedi.

    Polis grubun önünü kestikten sonra, eylemcilerin içine dalarak protestocuları dağıttı.

    Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından bazı göstericiler gözaltına alındı. Arbede sırasında yere düşen bir kadın ise kafasından hafif şekilde yaralandı. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Grup dağıldıktan sonra basın açıklaması yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, son 2 gündür Kobani'deki saldırıların AKP ve IŞİD tarafından birlikte düzenlendiğini iddia etti. Altan, "Mürşitpınar sınır kapısından AKP'nin açtığı yol ve Türk ordusunun desteği ile Kobani IŞİD tarafından kuşatılmak istendi" dedi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül de, "Eğer demokratik haklarımızı kullanamayacaksak, bunun sonuçlarına herkes katlanmak durumunda olacaktır" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow