hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Beşir Atalay'ın yeni görevi...

    İşte Beşir Atalayın yeni görevi...
    expand

    Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

    AK Parti Genel Merkezi'nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

    AK Parti Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay getirildi.

    Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Malatya Milletvekili Öznur Çalık getirildi.

    Marmara'da tsunami tehlikesi!

    "Hepimizin ağabeyi... "

    AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik görevini devir ettiği Atalay'ı öperek tebrik etti.

    MKYK sonrası görev değişikliğine ilişkin açıklama yapan Çelik, "Beni de danışman olarak yanında yakınında etkin bir şekilde danışman olarak arzu ettiğini ifade etti. Bu makamlar mevkiler geçici. Bugün buradasınız, yarın başka yerdesiniz. Sembolik de olsa devir teslim töreni yapmak istedik. Tecrübesiyle hepimizin ağabeyi olarak baktığımız birisinin benden bu görevi devir almasından büyük bir şeref duyduğumu ifade etmek isterim" diye konuştu.

    Atalay, Hüseyin Çelik ile aynı çatıda altında çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, "Hüseyin hocayla bizim hukukumuz çok eskidir. Kendisinden hep yardım alacağım. Yine kendisiyle aynı çatı altında Hüseyin Çelik beyle birlikte olacağız. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar bu önemli görevi yürüttü. Yardımları ve tavsiyeleri ile yürütmeye çalışacağız. Allah razı olsun. Yeni görevinde de kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

    "1 Eylül'de ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacak"

    Atalay, "Bu MYK'da pazartesi 18.00'de ilk toplantısını yapacak. Şu günlerin şu ayların Türkiye için büyük değişimlere sahne olduğunu biliyoruz. İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı göreve başladı. Göreve gelen ve görevden alınan arkadaşlarımızın birbirlerine karşı tutumları Türkiye'de dikkate değer görüntüler. Önümüzdeki hafta yoğun bir hafta olacak. Özellikle pazartesi günü 62'nci Hükümet 5'nci AK Parti Hükümeti ilk Bakanlar Kurulu'nu yapacak saat 10'da. Ayrıca yine pazartesi günü 12.30'da Meclis'te grup toplantımız yapılacak. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurul'u toplanacak ve hükümet programı okunacak. Hükümet programı 1 Eylül'de Meclis'te okunacak. 6 Eylül'de program üzerinde oylama yapılacak" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte yeni kabine

    "İlk Genel Kurul'da Numan Kurtulmuş yemin edecek"

    İlk Genel Kurul'da milletvekili olmayan Numan Kurtulmuş'un yemin edeceğini belirten Atalay, "İlk genel kurulda milletvekili olmayan bakan arkadaşımız Numan Kurtulmuş yemin edecek. 6 Eylül'de güven oylamasından sonra 7,8,9 Eylül'de de yarım kalan torba yasa görüşmeleri devam edecek ve Meclis tatile girecek. 1 Ekim'de de Meclis normal açılışını yapacak. Birinci olağanüstü kongremiz iyi düzenlenmiş, oradaki sıcak atmosfer dışında kimsenin şikayetinin olmadığı, oylamaya çok yüksek katılımın olduğu bir kongreydi. İletişimimiz gayet iyi olacak. Ben her zaman şeffaflığı savundum. Partimizle ilgili verebileceğimiz bilgileri sizlere en kısa şekilde vereceğiz. Sizlerle iyi bir iletişim içinde olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

    AK Parti'nin paralel yapıyla ilgili kararlığının devam edeceğini ifade eden Atalay, "Bizim paralel yapıyla ilgili kararlılığımızı hepiniz biliyorsunuz. O konunun geçmişini en iyi bilenlerden birisiyim ben, eski içişleri bakanı olarak" dedi.

    "Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu"

    Yeni görevinin kendisine sürpriz olduğunu belirten Atalay, "Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu. Bakanlığı, başbakan yardımcılığını devrederken böyle bir görevi bilmiyordum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow