hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği isimler

    İşte Davutoğlunun bakanlık teklif ettiği isimler
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere görevlendirilen Ahmet Davutoğlu'nun CHP'den 5, MHP ve HDP'den de 3'er milletvekiline mektup göndererek bakanlık teklifinde bulunduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun imzasıyla gönderilen mektupla CHP'den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e, MHP'den İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e, HDP'den İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya geçici Bakanlar Kurulu üyeliği teklifi yapıldı.

    Yarın 18.00'e kadar yazılı yanıt istendi

    Davutoğlu, milletvekillerine ayrı ayrı hitaben yazdığı mektupta, şu ifadelere yer verdi: "25.08 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için şahsınıza, bakanlık teklif ediyorum.

    Anayasa'nın amir hükmü gereğince, teklif edilen Bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde, yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından geçici Bakanlar Kurulunun kurulması için öngörülen anayasal süre dikkate alınarak bakanlık görevine ilişkin teklife, 27/08/2015 tarihi saat 18.00'e kadar yazılı yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim."

    Teklif giden o isimlerden HDP'li Doğan CNN TÜRK'e konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Geçici Hükümette bakan olarak yer alması teklif almasına ilişkin CNN TÜRK yayınında Saynur Tezel'e konuştu. Müslüm Doğan, "Burada esas olan anayasal bir gereğin yerine getirilmesidir. Partimizin alacağı karar da önemlidir, bizim için esastır. Anayasal bir gereklilik ve kısa süreli bir hükümette yer almak partimizin daha önce aldığı bir karardır ama yine de partimiz değerlendirecektir. Hayırlı olsun diyorum. Çok kısa dönem vekillik yaptık, bu konuda bir teklif beklemiyordum. Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Bu savaşın derhal durdurulması lazım. Asker olur, polis olur bu ortak vatanımızın sorunu. İnanç bağları, kadim ilişkiler zayıflıyor. Bu konuda partimizin görev almasını anayasal bir ihtiyaç olarak değerlendiriyorum."

    İşte Davutoğlunun bakanlık teklif ettiği isimler

    İşte Davutoğlunun bakanlık teklif ettiği isimler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Davutoğlunun bakanlık teklif ettiği isimler

    Kabul etmezlerse ne olacak?

    Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçilen isimleri değerlendirirken AK Parti'nin yeni kabinede 11 kontenjanı bulunduğunu, üç dönemlik olmayan bakan sayısının da 12 olduğunu belirterek, genel olarak aynı isimlerle yola devam etme eğilimi olduğunu söyledi. CHP ve MHP reddetmesi halinde ağırlıklı olarak müsteşar ve bakan yardımcılarının atanarak, hükümetin tamamlanacağı bilgisini verdi.

    CHP'den Deniz Baykal'ın "Türkiye nasıl bu hale geldi?" sorusuna da yanıt verecek kapsamlı bir yanıt hazırladığına dikkat çeken Fırat, HDP'den seçilen isimlerin HDP'nin ideolojik yapısından gelmeyen, eskiden devlet görevlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında (STK) yer alan isimler olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow