hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte "Palalı"ya verilen cezanın gerekçesi

    İşte Palalıya verilen cezanın gerekçesi
    expand

    Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu'nda bankacı E.Y. adlı kadının kalçasına palayla vurduğu gerekçesiyle "Silahla kasten yargılama" suçundan Sabri Çelebi'ye verilen 9 bin TL para cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nce açıklanan gerekçeli kararda, Çelebi'nin  E. Y.'i 'Kişi üzerindeki etkisini basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde kasten yaraladığı' belirtildi. Çelebi'nin, eylemcilerin iş yerine saldırılacağını bahane ederek saldırı da bulunduğuna dikkat çekilen kararda, Çelebi'nin E.Y.'ye tekme attığı da vurguladı.Sanığın suçu işlediğini kabul ettiğini ifade eden mahkeme,  olay anına ait kamera görüntüleri ve  doktor raporlarının da kararda dikkate alındığını belirtti.

    Takdiren para cezası verildi

    İddianamede 1 buçuk yıla kadar hapsi istenen ancak 9 bin TL para cezası veren mahkeme,  “Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, rapor içeriği kastın yoğunluğu ve sanığın güttüğü amaç göz önünde bulundurularak takdiren adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi" dedi.

    Aynı suçu daha önce de işlemiş

    Gerekçeli kararda E. Y.'nin, Çelebi'ye yönelik haksız tahrik teşkil edebilecek bir eylem ve beyanının tespit edilemediği belirtildi.  Çelebi'nin aynı suçu daha önce de işlediğine dikkat çeken mahkeme, bu nedenle yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılamadığını da ifade etti.

    "Palalı"nın 1 buçuk yıla kadar hapsi isteniyordu

    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Temmuz 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı açılışı nedeniyle arkadaşları ile Taksim'e giden bankacı E.Y.'nin, yolda polisin uyarısı üzerine arka caddeden Taksim'e çıkmak istediği anlatıldı. Bu sırada, Sabri Çelebi'nin, "işyerine zarar verileceği" bahanesiyle elinde pala ile E.Y'ye vurarak basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaraladığı belirtildi. Sabri Çelebi'nin "kasten silahla yaralama" suçundan 6 aydan 1 buçuk yıla kadar hapsi talep ediliyordu.
     
    İkinci davada 27 yıla kadar hapsi isteniyor

    Öte yandan, Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane'de eylemcilere ellerinde palayla müdahale ettikleri iddiasıyla 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılanıyor. Sabri Çelebi'nin bu davadan, 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow