hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten atılan arkadaşları için eylem yapan 576 linyit işçisi kovuldu!

    İşten atılan arkadaşları için eylem yapan 576 linyit işçisi kovuldu
    expand

    Kütahya'da işten çıkartılan 18 işçinin geri alınması için 10 Haziran'da tesislerin önünde oturma eylemi başlatan Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde çalışan 576 işçinin iş akitleri feshedildi. İşsiz kalan linyit işçileri cuma namazı sonrasında kent merkezinde yürüyüş yapıp, Valiliğin karşısındaki yıkılan belediye binası önünde oturma eylemi başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süre önce özelleştirilen Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde çalışan 18 işçinin işten çıkarılmasına işçiler tepki gösterdi. Arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler 10 Haziran 2014 tarhinde tesislerin önünde oturma eylemi başlattı. O tarihten buyana işbaşı yapmayan 576 işçinin iş akitlerine 'işi durdurdukları ve işyerini zarara uğrattıkları' gerekçesiyle son verildi.

    İşten çıkartılan işçiler bugün Kütahya kent merkezindeki Ulu Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra topluca yürüyüşe geçti. İşçiler Valilik karşısındaki yıkılan belediye binasının önüne kadar yürüyüp burada oturma eylemi başlattıklarını açıkladı.

    Heavy metal severlere kötü haber

    Sendika başkanı milletvekillerini eleştirdi

    Burada konuşma yapan Maden İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Aydın, milletvekillerini eleştirerek işçilere sahip çıkmadıklarını söyledi.

    Aydın şöyle devam etti:

    "Çalmadığımız kapı, derdimizi anlatmadığımız makam kalmadı. Somut sonuç ne yazık ki yok. Önümüzde duran gerçek Kütahya Cumhurunun 576 bireyi işsiz. 576 kişi, 576 aile demek. Direkt olarak etkilenen 2 binin üzerinde insan demek. Özelleştirmeleri bunun için mi yaptınız? Cumhur'u mağdur etmek için mi? Özelleştirmelere karşı çıkarken bugün yaşanacakları sizlere dün anlatmadık mı?"

    Anadolu Adalet Sarayı koridorları savaş alanına döndü!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow