hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy'de "İmam-Hatip" isyanı

    Kadıköyde İmam-Hatip isyanı
    expand

    4+4+4 sistemine geçişle başlayan eğitimdeki dönüşümle ilgili tartışmalar sürerken, İstanbul Kadıköy'deki Yeşilbahar Ortaokulu'nun imam hatip ortaokuluna dönüştürüleceği haberi tepki çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz dönem Acıbadem'deki Özdemiroğlu Okulu'nun imam hatip okuluna dönüştürülmesinin ardından Çiftehavuzlar'dan da benzer bir haber geldi.

    Diyanet İşleri Başkanı sert konuştu

    50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer, İlhami Ahmet Örnekal ve Yeşilbahar Ortaokulları'nda dönüşüm söz konusu.

    Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor!

    Yeşilbahar Ortaokulu'nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesiyle birlikte, üç okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin tek okula sıkıştırılması gündeme gelebilir.

    Sirkeci'deki faciada şok gelişme

    CNN TÜRK'e konuşan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

    "Yeşilbahar Ortaokulu'nu tamamen kapatıp İmam - Hatip ortaokulu yapmak istiyorlar. Feridun Tümer Ortaokulu'nu da kapatıp çok programlı lise yapmayı düşünüyorlar. Bu iki okulun öğrenci ve öğretmenlerini İlhami Ahmet Örnekal Ortaokulu'na taşıyacaklar. Evet, orada yeni bina yapıldı ama üç tane okulun öğrencilerinin ve öğretmenlerinin bir okul bahçesine sıkıştırılması başlı başına ciddi sorunlar getirecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Talep yok"

    O bölgede İmam - Hatip talebi olmadığının altını çizen Yokuş, "Ortaya çıkan tabloda kendileri de biliyor ki o bölgede İmam-Hatip'e öğrenci gelmeyecek. Ama bütün olanaklarını kullanıp dışarıdan o bölgeye öğrenci taşıyacaklar. Biz bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    "İmam-Hatipler açılabilir ama ihtiyacı olmayan bir bölgede inatla böyle bir işi yapmanın rövanşist bir tutum olduğunu düşünüyoruz" diyen Yokuş, "Bu kararın eğitim camiası ve toplumu gerdiğini düşünüyoruz. Bu karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

    İşte İhsanoğlu'nun kampanya sloganı ve logosu...

    "İmam - hatiplere yönlendirmek için..."

    Yeni yapılan bakımlı İmam- Hatip binaları ile çocukları bu okullara çekmeye çalışmanın doğru olmadığına vurgu yapan Turgut Yokuş, "Bakanlık çocuklar arasında ayrım yapmamalı. Ötekileştirmenin sonuçları ileride daha ağır olabilir" şeklinde konuştu.

    Beşiktaş’ta içki içenlere saldırı

    İmza kampanyası başlattılar

    Bölge sakinleri de gerek imza kampanyaları gerekse de Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube, Özgürlük Parkı Halk Forumu, Göztepe Gezi Dayanışması ve Kozyatağı Dayanışması üzerinden tepkilerini dile getirip, çözüm bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çiftehavuzlar'daki 3 Okul Birleştirilmesin, Yeşilbahar Ortaokulu İmam Hatip Okulu Olmasın!" adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla da seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

    Bölge sakininin bir diğer kaygısı da, Kadıköy'ün dönüştürülmesi. Ciddi şekilde yaşam tarzlarına müdahale olduğunu söyleyen Kadıköylüler, "İmam-Hatip okullarıyla birlikte Kadıköy'ün demokrat yüzü dönüştürülmek isteniyor" diyor.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin de bu okulların durumuna ilişkin bir soru önergesi vermesi gündemde.

    4+4+4 eğitim sistemi protestoları

    4+4+4 eğitim sistemi Türkiye'nin gündemine oturduğunda öğrenci, veli ve öğretmenler protesto gösterileri düzenlemiş, protestolarda "okullarımızın imam hatip olmasını, elimizden gitmesini istemiyoruz" sesleri yükselmişti. Protestolar özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yoğunlaşmıştı.

    Kanla sulanan toprak: Filistin

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow