hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadriye Ortakaya'yı asker kurşunu mu öldürdü?

    Kadriye Ortakayayı asker kurşunu mu öldürdü
    expand

    Kobani'ye saldıran IŞİD güçlerine karşı savaşan YPG'ye katılmak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden, telleri aşarak Suriye tarafına geçen 28 yaşındaki Kadriye Ortakaya'nın askerler tarafından açılan ateşle öldüğü ileri sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sınırı izinsiz geçmeye çalışan gruba gazla müdahale edildiğini ancak kendilerine herhangi bir ateşli silahla yaralama veya ölüm olayının intikal etmediğini söyledi.

    Kendilerine 'Özgür Sanat Girişimi' adını veren aralarında Ferhat Tunç'un da bulunduğu bir grup sanatçı, öğle saatlerinde 53 günden bu yana çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Kobani kentine komşu olan Suruç'ta toplandı.

    Grupta bulunanlar ile onlara destek verenler, daha önce Suriyeli sığınmacıların geçiş yaptığı Yumurtalık bölgesinde toplandı ve burada 'Barış zinciri' oluşturdu.

    İddiaya göre, bu sırada grupta yer alan 50 kişilik grup, sınır tellerini aşarak Kobani'ye geçmek istedi.

    Uyarılara rağmen telleri yıkmayı sürdüren gruba güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti ve havaya uyarı ateşi açtı.

    Askerlerin açtığı ateşle vuruldu iddiası

    İddiaya göre bu sırada, Kobani'ye geçmek isteyen kalabalıkta yer alan Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi nüfusuna kayıtlı 'Toplumsal Özgürlük Platformu' üyesi Kadriye Ortakaya vuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askerlerin açtığı ateşle öldüğü öne sürülen Kadriye Ortakaya'nın cenazesi Kobani'ye götürülürken, olayda yaralanan 4 kişi ise, tedavi için ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.

    HDP Milletvekili Ayhan: Askerler ateş açtı

    Olaylar sırasında Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile sınır hattında bulunduklarını söyleyen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Kadriye Ortakaya'nın, askerlerin açtığı ateşle öldüğünü söyledi.

    İbrahim Ayhan, bu olayla ilgili şunları söyledi: "Devlet, IŞİD terör örgütüne destek veriyor, kendi halkını öldürüyor. Herhangi bir uyarı ve ikazda bulunulmadan kasıtlı olarak insanlarımız öldürülüyor. Biz de o esnada sınırda bulunuyorduk. Sanatçılarla birlikte bir açıklama yapmak için bekliyorduk. Bu saldırı kabul edilecek bir saldırı değildir. Uyarı yapılmadan bu olay yaşandı. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Eli silahlı IŞİD örgütü askerle şakalaşırken, askerin sivil insanları öldürülmesi doğru değildir. Bu olayı lanetliyoruz."

    Türkmen lider canlı yayında rest çekti: Silah vermezlerse eğer...

    Kaymakam: Öyle bir olay intikal etmedi

    Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise sosyal medyada yer alan ve HDP Milletvekili Ayhan'ın dile getirdiği ölüm olayına ilişkin kendilerine herhangi bir bilginin intikal etmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınır hattından izinsiz olarak Kobani'ye geçmek isteyenlere güvenlik güçlerince müdahale edildiğini ifade eden Kaymakam Çiftçi, "Güvenlik güçlerimiz sınırı yasa dışı olarak geçmek isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba gazla müdahale ediyor. Bize bu olay dışında, ateşli silahla yaralanma veya ölüm iddiasına ilişkin herhangi bir durum intikal etmedi" dedi.

    Gerginliğe yol açan olayın ardından sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

    O "Komünist" ilçede yaşamak için 20 sebep!

    PKK'lı çocuklar teslim oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow