hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karakolda kadına işkence davasında ret kararı

    Karakolda kadına işkence davasında ret kararı
    expand

    Fevziye Cengiz adlı kadının İzmir'de bir karakolda işkence görmesi olayına ilişkin 4 polisin yargılandığı dava ile olaya ilişkin görüntüleri rapor etmeyen polislerin yargılamasının birleştirilmesi talebi reddedildi. Ayrıca Cengiz'in avukatları, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında "işkence ve eziyet", kadın hakkında ise "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla açılan davaya devam edildi. 

    İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde karar verilmesi beklenen duruşmaya 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polislerden B.S ile 16,5 yılhapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz ve tarafların avukatları katıldı.

    Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlarken, Fevziye Cengiz'in avukatı Zeynep Sedef Özdoğan, "Mütalaanın hiçbirsatırına katılmıyoruz" dedi.

    Mahkeme Başkanı Mustafa Uğur Hakan, son HSYK kararnamesiyle mahkeme başkanlığından alındığını hatırlatarak, "Yetkim değişti, geçici yetkiyleçalışıyorum. Giderayak böyle bir dosyada karar vermek benim için etik olmaz. Savunmayı bu durumda gelecek celseye bırakacağız. Kararı yeni gelecek mahkeme başkanı verecek" diyerek duruşmayı erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karabağlar'da faaliyet gösteren müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011 tarihinde yapılan denetimde, "kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polisemukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.

    Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye Cengiz hakkında "kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret" suçlarından, polis memurları hakkında ise"işkence" suçundan açılan davalar daha sonra birleştirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow