hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta yeni deniz feneri tepkisi

    Kaşta yeni deniz feneri tepkisi
    expand

    Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki yat limanına yapılan deniz feneri tepkiye neden oldu. Balıkçılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yeni fenerin ilçeye yakışmadığını ve çalışmadığını savunurken, acilen değiştirilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaş'ta yat limanındaki betonarme deniz feneri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yıkıldı. Yerine, metalden yaklaşık 8 metre yüksekliğinde, 3 metre çapında bir deniz feneri yapıldı.

    Kaşta yeni deniz feneri tepkisi

    Yeni deniz feneri başta balıkçılar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin tepkisine neden oldu. Kaş Balıkçılar Derneği Başkanı Osman Doğan, eski fenerin beton olmasına rağmen bir güzelliği olduğunu anlatırken, "Bu çok kaba, hiç estetiği yok. 1.5 aydır da çalışmıyor. Bir deniz kazası olsa sorumlusu kim olacak? Bu fenerin acilen değişmesini istiyoruz" dedi.

    Neron Feneri Örnek Olsun

    Kaş Otelciler Derneği Başkanı Burak Çorumluoğlu da "Çağımızdaki deniz fenerleriyle uyumlu hiçbir yönü yok. Görsellik yok. Kaş'a yakışmıyor. Bu yeni deniz feneri kısa sürede kaldırılmalı. Kaş'a yakışan, tarihi ve doğal yapısına uygun bir deniz feneri yapılsın. Kaş'a gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çektireceği bir deniz feneri yapılsın. Kaş yakınlarında dünyanın en ünlü deniz fenerlerinden tarihi Patara Neron Feneri'ni örnek alsınlar" diye konuştu.

    Bombadaki parmak izinden Zaman'a uzanan operasyon...
    Gözaltındaki 3 kişi serbest

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow