hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kekova için yeni kararlar

    Kekova için yeni kararlar
    expand

    Antalya'nın gözde turizm merkezlerinden Kekova'nın sorunlarının giderilmesi ve cazibe merkezi olması için bir dizi karar alındı. Buna göre bölgede çalışan rehberler artık mikrofonlarını kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde kullanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demre İlçe Kaymakamlığı'na bağlı Deniz Turizm Kurulu, Kekova Bölgesi'nde yer alan Kaleköy ve Batık Kent'te yaşanan sorunları çözmek için bir araya geldi. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığındaki toplantıya, Demre Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpan, Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Liman Başkanı Galip Avcı, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Beytullah Yurt, Antalya Deniz Ticaret Odası Temsilcisi Mehmet Şekerci katıldı.

    Şikayetler değerlendirildi

    Toplantıda günübirlik tatilcilerin ve yat turizminin yoğun olduğu Kekova Bölgesi'nin sorunları ve tatilcilerin kurula yaptığı şikayetler ele alındı. Deniz Turizm Kurulu, Batık Kent'te tekne turuna çıkan turist gruplarına eşlik eden rehberlerin bölgeyi anlatırken kullandıkları mikrofonlardan kaynaklanan yükses ses şikayetini değerlendirdi. Bu sesin tatil için gelen diğer turist gruplarını ve bölge halkını rahatsız ettiği belirtilerek, bölgede çalışan rehberlerin artık mikrofonlarını kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde kullanması kararı alındı.

    Ayrıca, Kaleköy'de bulunan iki bölgenin yüzme alanı olarak kullanılmasına karar verildi. Gelecek turizm sezonunda uygulanmak üzere, Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ne günübirlik tekneler için yeni bir rota çizildi. Kaleköy'deki iskelelerin tamir edilmesi ve yenilenmesi için de yeni bir proje yapılması konusunda karar alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölge 1 milyon turist çekiyor

    Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "Kekova, bölge, Türkiye ve dünya turizminde bir marka. Günübirlik ve mavi yolculuk yat turizminin merkezi. Yılda yaklaşık 1 milyon turistin geldiği bir yöre. Bu nedenle bölgemizi hak ettiği yere taşımak için yeni kuralları uygulamaya koyduk" diye konuştu.

    Hamdi Alkan Kıvanç'a özendi

    Bebeğin anne karnındaki mucize görüntüleri 

    Mine Tugay neden Medcezir'den ayrıldı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow