hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kelepçeli fotoğraftan 5 yıl sonra şeref tribününe

    Kelepçeli fotoğraftan 5 yıl sonra şeref tribününe
    expand

    Diyarbakır'da KCK operasyonları kapsamında 23 Aralık 2009 tarihinde gözaltına alındıktan 3 gün sonra adliye önünde ellerine plastik kelepçe takılıp sıra halinde fotoğrafları çektirilen DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP İl Başkanı Ali Şimşek ve Kayapınar Belediye eski Başkanı Zülküf Karatekin dün statta şeref tribününde maç izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da dün akşam oynanan Ziraat Türkiye Kupası grup maçı Büyükşehir Belediyespor- Galatasaray için şeref tribününde yer alanlar arasında, 5 yıl önce KCK operasyonlarında gözaltına alınıp mahkeme önünde ellerine kelepçe takılıp dizili halde fotoğrafları çekilen siyasetçiler de vardı. Galatasaray'ın 4-1 kazandığı maçı şeref tribününden heyecanla izlediler.

    İlyas Salman Oscar'da yarışacak

    23 Aralık 2009 tarihinde KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve 26 Aralık'ta adliye önünde çekilen tartışılan kelepçeli fotoğrafta yer alan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, Kayapınar Belediye eski Başkanı Zülküf Karatekin ve birçok Kürt politikacı dün Atatürk Stadyumu'nda şeref tribününde yer aldı. Kelepçeli fotoğrafta yer alan Hatip Dicle ve Fırat Anlı'nın şeref tribününde 5 yıl sonra yine yan yana bulunmaları dikkat çekti.

    Kelepçeli fotoğraftan 5 yıl sonra şeref tribününe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın Akdoğan'dan Cemil Bayık ve Murat Karayılan'a mesaj


    "Aynı yerdeyiz, bu haklı duruşun fotoğrafıdır"

    KCK davası kapsamında kendisi de 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve kelepçeli fotoğrafında yer alan İHD eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey, 5 yıl önce ile 5 yıl sonra ortaya çıkan fotoğraflarını değerlendirdi.


    Erbey, 5 yıl önce söz konusu kelepçeli fotoğraflar ile Kürt siyasetçilerini ve siyasi iradelerini küçük düşürmeye çalışmak için böyle bir algı oluşturmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Haklı ve meşru bir talep olduktan sonra insanlar 100 yıl geçse de arkasında durmalıdır. Dünkü fotoğraf haklı bir duruşun fotoğrafıdır. 5 yıl önce düşündüğümüz ile bugün düşündüğümüz aynı şeydir. Aynı düşünüyoruz. 5 yıl önce talep ettiklerimiz şey ile bugün talep ettiklerimiz şey aynı şey. Halen barış, kardeşlik ve bir arada yaşamaktan bahsediyoruz" dedi.

    Kelepçeli fotoğraftan 5 yıl sonra şeref tribününe

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow