hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu: "Bizi yürekten sarstı"

    Kemal Kılıçdaroğlu: Bizi yürekten sarstı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olduğu silahlı saldırı ve Afyonkarahisar'da 8 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin, "Bugün iki üzücü olay, gerçekten bizi yürekten sarstı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, Antalya Expo Center'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nı (YÖREX) gezdi. İlk olarak Antalya standını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, serpme böreğin hamurunu eliyle açan Ali Murat Hizay'ı bir süre seyretti. Hizay'a böreğin özelliklerini soran Kılıçdaroğlu, daha sonra bu ürünün ve Antalya piyazı, kabak tatlısı, Ankara çubuk turşusu, Döşemealtı narı, Edirne kallavisi, Kırşehir pekmezi, Bitlis balı gibi yöresel lezzetlerin tadına baktı.

    Fuarda bir stanttaki usta koltuğuna oturup yapımı hakkında bilgi aldığı bastona çekiçle işleme yapan Kılıçdaroğlu'na hediyeler verildi. Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'daki silahlı saldırı ve Afyonkarahisar'da yaşanan trafik kazasını hatırlatarak, şöyle konuştu:

    "Bugün iki üzücü olay, gerçekten bizi yürekten sarstı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinin 8 öğrencisi hayatını kaybetti, 20 öğrencinin yaralandığını duyduk. Bilgi öyle geldi. 3 güvenlik görevlimizin, askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Gerçekten son derece üzüntülüyüm. Böyle bir tablo, Türkiye'ye yakışmıyor. Umarım bunlar son olur ve Türkiye bir daha bu tür acılarla karşılaşmaz."

    Yöresel ürünlerin sergilendiği fuarı "olağanüstü güzel" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, organizasyonda emeği geçenleri kutladı. Fuarda, 62 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelenlerin ürünlerini tanıttığını bildiren Kılıçdaroğlu, "Bu tür sergilerin yaygınlaşması en büyük arzumuz. Yöresel ürünleri hepimiz tanımalıyız" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow