hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: ''Seçimden sonra çatışmalar başlayacak''

    Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra çatışmalar başlayacak
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e konuştu. Kılıçdaroğlu, 14 Aralık Operasyonu'ndan Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat ile işbirliği yaptınız mı sorusuna, "Kesinlikle hayır" diye yanıt verdi, "Niye yapalım? iktidar ile mücadele hukuk kuralları içinde yapılır" diye ekledi. 

    Kılıçdaroğlu 14 Aralık Operasyonu'na değindi. Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'in iade edilip edilmeyeceği sorusuna, "Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılabilir, Gülen'in geçmişte AK Parti iktidarıyla yaptığı işbirliğini ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklaması gerekir" dedi. 

    CHP lideri, "Hükümetin hiç mi iyi tarafı yok'' sorusuna, "Yolsuzluk konusunda çok iyiler, malı götürmesini çok iyi biliyorlar" dedi. 
    ''AK Parti içinde beğendiğiniz hiç isim yok mu, mesela Ali Babacan ile çalışmak ister miydiniz? sorusunu da, "Düzgün çalışan isimlerle ilgili hiç eleştiri getirmedik" şeklinde yanıt verdi. 

    Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimine de değindi. "Ekmeleddin bey halk bağlamında çok fazla tanınan bir isim değildi, buna karşın son derece birikimli ve deneyimli bir insandı, Türkiye bir fırsatı kaçırdı, tarih bunu gösterecek" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak çözüm süreci hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, müzakere yöntemini eleştirdi. "Çözüm sürecinde Öcalan ve Kandil ile değil HDP ile temas kurulması gerekir" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra PKK ile çatışmaların yeniden başlayacağını öne sürdü.

    Sedat Şahin'in kardeşi silahlı saldırıda öldürüldü

    Hrant Dink cinayetinde biri polis iki yeni isim

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow