hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan koalisyona yeşil ışık

    Kılıçdaroğlundan koalisyona yeşil ışık
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB büyükelçileri ile bir araya geldiği yemekte MHP ve hdp ile koalisyona yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu, "AB süreci bizim dönemimizde yeniden hareketlenecek" derken, Ermeni meselesinde "soykırım" tanımına da karşı olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, AB ülkelerinin büyükelçileriyle, dönem başkanı Letonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

    Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre, büyükelçilerden gelen HDP'nin barajı geçme ihtimali sorularını "olumlu olur" diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP'nin TBMM'de yer almasını isteriz, almalı da. Parlamenter demokrasiye inandığını vurgulayan bir parti hakkında aksini de düşünemeyiz. Ki MHP de HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir" karşılığını verdi.

    Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun soykırım kararı ile ilgili olarak da "tarafların tarihleriyle yüzleşmeleri, tarih disiplini içinde meselenin konuşulması gerektiğini savunuyoruz. Ama CHP olarak soykırım tanımlamasına karşıyız" dedi.

    AB Komisyonu'ndan "soykırım" açıklaması: Trajedi

    Demirtaş'tan 'soykırım' yorumu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow