hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan yayın yasağına tepki

    Kılıçdaroğlundan yayın yasağına tepki
    expand

    Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi. Sayın Cemil Çiçek bunu açıklar mısın? TBMM 'nin görevi bu mudur? Senin görevin başka bişey. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince İstanbul'da düzenlenen bölge toplantısında konuştu.

    17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili olarak Meclis Soruşturma komisyonu haberlerine yayın yasağı konmasını eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "17 ve 25 Aralık'ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu gerçekleşti. Bir  hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk.  Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, 'Komisyonla ilgili olarak, yayın yasağı getirin'. TBMM'de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin diyor. Ve mahkemeden karar çıkartıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi. Sayın Cemil Çiçek bunu açıklar mısın? TBMM'nin görevi bu mudur? Senin görevin başka birşey. Senin görevin TBMM'nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen. Ayıp günah değil midir? Yaptığın iş doğru mudur acaba? Senin vicdanın buna el veriyor mu? Devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu poziyonuna kendini konumlandıracaksın. Bunu kabul etmemiz doğru değil. Böyle birşey olmaz. Bu yeni mi oldu? Geçmişte de buna benzer olaylar oldu. Ama hiçbir zaman TBMM Başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız."

    Üç yaşında anne katili oldu!


    Çiçek'e yazılı soru önergesi verdi

    CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek,  4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili yayın yasağı kararı nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

    Turgut Dibek'in TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

    "TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'in başvurusu üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında rüşvet aldıkları iddiasıyla ifade vermesinden bir gün önce, 4 eski bakanın rüşvet aldığı iddiasıyla kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'yla ilgili haberlere yayın yasağı getirmiştir. TBMM tarihinde ilk kez Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili yayın yasağı kararı almıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Profesör başörtüsü cezasını çekmek için cezaevine giriyor
    Buna göre,
    TBMM Başkanlığı hangi gerekçe ile bu başvuruyu yapmıştır?
    Yayın yasağı talep etmek TBMM Başkanlığının görevi midir?
    Neden TBMM tarihinde ilk defa AKP'li rüşvetle suçlanan eski bakanların kendi ifadelerine yayın yasağı getirmek gibi bir yola gitmiştir?
    Bu yayın yasağı talebi ilgili eski bakanlardan veya başka bir makamdan mı gelmiştir?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow