hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli mülteci sayısı 10 kentte yerel nüfusa eşitlendi

    Suriyeli mülteci sayısı 10 kentte yerel nüfusa eşitlendi
    expand

    Türkiye'de 10 kentte Suriyeli mültecilerin sayısı, kentin yerli nüfusuna eşitlendi. Mülteci sayısının kent nüfusunu aştığı şehirler de bulunuyor. Bu şehirlerin başında ise, Kilis geliyor. 108 bin nüfuslu ilde 110 bin Suriyeli mülteci var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri Türkiye. Öyle ki, artık Türkiye'de Suriyeli nüfusunun yerli halktan yoğun olduğu kentler bile var. Bir Türk yetkilinin yabancı basına verdiği bilgiye göre, 10 kentte Suriyelilerin sayısı kent nüfusuna neredeyse eşitlendi.

    Türkiye'deki Suriyeliler

    Bodrumlu esnaf şikayet etti, Suriyeliler toplandı!

    Suriye'de 4,5 yıldır devam eden savaştan kaçanların ilk adreslerinden biri Türkiye. Ankara'da bir yetkili, Suriyeli mültecilerle ilgili son durumu yabancı gazetecilere verdiği bilgide rakamlarla ortaya koydu. Buna göre, 4,5 yıllık göçün en çarpıcı yanı, Türkiye'deki bazı kentlerde Suriyeli mültecilerin sayısı yerli nüfustan daha fazla. Yetkilinin açıklamasına göre Türkiye'de yaklaşık 1.9 milyon Suriyeli var ve en yoğun bulundukları yerler ise bazı sınır kentleri.

    Suriyeli ailelerin kaldırımlarda yaşam mücadelesi

    Türkiye'de Suriyeli mültecilerin kaldığı 25 ayrı kamp bulunuyor. İsmi paylaşılmayan Türk yetkilinin verdiği bilgilere göre 10 kentte, Suriyeli mültecilerin sayısı şehir nüfusu kadar. Bunların başında, Suriye sınırına yalnızca 10 kilometre uzaklıktaki Kilis geliyor. Yetkilinin açıklamasına göre Kilis artık bir Suriyeli kenti. Normal nüfusu 108 bin olan Kilis'te artık 110 bin Suriyeli var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Suriyeli mülteciler ötekileştiriliyor"

    Türkiye'de Suriyeli göçmenlerin dışında Iraklı mülteciler de var. Yetkilinin verdiği sayıya göre, Türkiyede 225 bin de Iraklı mülteci yaşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow