hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kobani bilançosu ağır oldu

    Kobani bilançosu ağır oldu
    expand

    Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Diyarbakır'da 10, Mardin'de 3, Siirt'te 3, Batman, Muş ve Van'da da birer olmak üzere toplam 19 kişi hayatını kaybetti. Sokağa çıkma yasağının ardından Kızıltepe ilçesinde 2 kişi silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Bu gelişme ile birlikte çıkan olaylarda toplam ölü sayısı 21 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in Kobani'ye girmesinin ardından Türkiye geneline yayılan protesto etlemlerinde kan aktı. Şu ana kadar gelen bilgilere göre gece boyunca devam eden olaylarda 18 kişi yaşamını yitirdi. 

    İşte il il Kobani bilançosu;

    Diyarbakır:
    Diyarbakır’da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Ofis Semti’ndeki bir öğrenci yurdunda bulunan Atatürk büstü, öğrenciler tarafından binadan aşağıya atıldı, tekmelendi. Kent merkezindeki banka şubeleri ve ATM’lerine zarar verildi. Protestoların arttığı akşam saatlerinde, iddiaya göre PKK yanlılarıyla Hizbullahçılar arasında çatışma çıktı. Çatışmalar gece boyunca sürdü.

    Yasin Aktay'dan Kobani müjdesi

    Bakan Eker: Diyarbakır'da dün 10 kişi öldü

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker dün yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Eker gösterilerde çıkan olaylarda Diyarbakır'da 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi, sokağa çıkma yasağının bu akşam tekrar değerlendirileceğini ifade etti.

    İşte Eker’in açıklamalarından satır başları:

    Dün maalesef yasa dışı gösteriler eylemler taşlı sopalı ve silahlı saldırılar sonucunda şehrimizi maalesef can kayıpları meydana geldi.

    “10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi var”

    An itibariyle Diyarbakır'da ikisinin ismi belirlenmeyen 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi var elimizde. Bunların bir kısmının otopsisi yapıldı, bir kısmının devam ediyor. Öncelikle tüm Diyarbakır'a milletimize bu can kayıpları sebebiyle baş sağlığı dileklerimi ifade etmek istiyorum. Maalesef çok sayıda işyeri saldırıya uğradı. Ak Parti ilçe binası dahil olmak üzere Kayapınar ilçesi, bir çok yine gerek parti veya kamu binası ve özel sektöre esnafa ait işyeri tahrip edildi.

    Marketler esnafa ait iş yerleri dahil olmak üzere Diyarbakır'da çok sayıda iş yeri de ya yakıldı ya tahrip edildi ya yağmalandı. Bu tür görüntüler de sizin bilginiz dahilinde oldu.

    “22.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi”

    Tabii dün akşam saatlerinde ben Diyarbakır'a geldim. Sayın valimiz, güvenlikle ilgili gerek emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız onlarla sabaha kadar süren toplantılar değerlendirmeler yaptık ve Diyarbakır ilimizde sükûnetin sağlanması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için de 22.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halen yasak uygulanıyor.

    “Vatandaş yasağa uysun”

    Sokağa çıkma yasağını arkadaşlarımız bu akşam değerlendirecekler. Ona göre tekrar gözden geçirilecek. İnşallah devam etmesi gerekmeyecek bir sükûnet olur ve hayat normale döner.

    Tabi bizim ilk çağrımız bütün vatandaşlarımızın kesinlikle sokağa çıkma yasağına uyması yönünde. Amacımız bu şehirde yaşayan bir milyon insanın can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.

    “Halk galeyana getiriliyor”

    Sosyal medya üzerinden enformatik kirlilik oluşturuluyor. Gerek hükümete dönük tamamen yalan tamamen gerçek dışı isnatlarla vatandaşlar kışkırtılmaya çalışılıyor. Buna karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını özellikle istiyorum. Çünkü sosyal medyada dönen bilgilerin çoğu gerçek dışı. maksatlı ve kaos yaratmaya dönük doğru değil hiçbirisi. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin IŞİD'le ilgili politikası hakkında söylenenlerin doğru olmadığı gibi. Halk galeyana getiriliyor. Bunu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak istiyorum.

    “Örgüt maalesef, silah kullanmaya da teşvik ediyor”

    Tabii ki halkı silah kullanmaya bölücü örgüt maalesef, silah kullanmaya da teşvik ediyor, kışkırtıyor. Bunu da kınadığımızı vatandaşlarımızın buna itimat etmemelerini arzu ediyoruz.

    “Bir başka Kürdün dükkanını yağmalamak…”

    Kürt kardeşlerimiz, IŞİD Kobani'de Kürtleri katlediyor, buna reaksiyon gösteren anlayış Diyarbakır'da bir başka Kürdün dükkanını yağmalamak, onun canını kast etmek ile böyle bir akıl tutulması yaşanıyor.

    Otopsisi devam edenler var

    Otopsisi devam edenler var, iki tane vatandaşla ilgili tabi bu saldırılarda bir derneğe saldırı söz konusu. Orada ölümler var. Onların otopsi raporları netleşince onlarla ilgili ayrıntılı açıklama daha sonra yapılır. Ama hayatını kaybeden 10 vatandaşımızın önemli bir kısmı, kurşunla, ya çatışmada ölmüş veya doğrudan onlara ateş açılmış.

    Zaten bir derneğe saldırma söz konusu. Ondan sonraki süreçte o ölümlerin artması söz konusu. Bizim de amacımız bu tür çatışmaların kavgaların büyümemesi. Herkesin öfkesini şiddet duygusunu bir yana bırakması, olayları büyütmeyecek bir tarzda tutum sergilemesidir. İnşallah bu çağrı yerini bulur. Sağduyu şehrimize hakim olur. Biz devlet olarak şu anda şehirde asayişin sağlanması yönünde kuvvetlerimiz duruma hakim. Ama vatandaşımıza da hem sokağa çıkma yasağı konusunda hem de meseleye sağduyuyla yaklaşım, özellikle sorumluluk durumundaki mevkiindeki gerek STK başkanları, gerek siyasi partiler, milletvekilleri ve belediye başkanları sorumlu bir dil kullanmaları, halkı kışkırtacak dil ve kelime kullanmaktan özellikle sakınmalarını tavsiye ediyorum. Bu şehrin huzuru için bu gerekli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kobani" yangını yurdu sardı! İşte fotoğraflarla gece yaşananlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Üniversitesi'nde eğitime 3 gün ara verildi

    Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi. Ayrıca Diyarbakır'da ilk ve ortaöğretimde de eğitime Pazartesi gününe kadar ara verildiği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efkan Ala: "Şiddet misliyle karşılık bulur"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ölenlerin kimlikleri

    Ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri, "Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak" olarak açıklandı. Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

    Mardin:

    Mardin'in dün Kızıltepe, Nusaybin, Dargeçit, Savur, Mazıdağı ve Derik İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Valilik, bugün saat 13.00'den itibaren 5 ilçede sokağa çıkma yasağını kaldırırken, sadece Derik'te ikinci bir emre kadar uzattı.

    Mardin'in Kızıltepe ve Dargeçit ilçelerinde iki gün süren olaylarda toplam 3 kişi hayatını kaybetti. Dargeçit'te Hüda-Par'a yakın oldukları belirtilen Bilal Gezer ve Sinan Toprak, göstericiler arasında çıkan silahlı çatışmada öldü.

    Kızıltepe'de ise yol kesen grupların barikatlarını geçmek isterken iki çocuğa çarpıp yaraladıktan sonra kaçan 22 yaşındaki Kerem Karaaslan, henüz kimliği açıklanmayan kişiler tarafından takip edildi. Takip edilen Karaaslan, Derik İlçesi girişinde tabanca ile vurularak öldürüldü. Karaaslan'ı öldüren kişinin daha sonra polise giderek teslim olduğu belirtildi.

    Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Kızıltepe'de bugün öğleden sonra askerler kent merkezine inip stratejik noktalarda zırhlı araçlarla konuşlandırıldı. Bir Bu sırada İpekyolu üzerinde bazı grupların yolları barikatlarla kapattıkları görüldü. İpekyolu üzerinde yolu barikatlarla kapatan göstericilere asker ve polis birlikte müdahale ederek dağıttı. İlçede alınan sıkı güvenlik önlemleri sürerken, polis sürekli devriye gezdi.

    Valilik açıklaması

    Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

    Dargeçit'te 2 ceset bulundu

    Bu arada sokağa çıkma yasağının ardından Kızıltepe ilçesinde 2 kişi silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Bu gelişme ile birlikte çıkan olaylarda toplam ölü sayısı 21 oldu.

    Siirt:

    Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybetti.

    Siirt'de sün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada da 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

    Olay, saat 17.30 sıralarında DBP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından bir grup yürüdükleri AK Partili Kurtalan Belediye binasına molotof ve çevresine molotoflu saldırıda bulundu. Molotofların isabet ettiği bir zabıta aracı ile cenaze taşıma aracı yandı. Bu sırada belediye bahçesinde bulunan AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay'ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Belediye önünden dağılan göstericiler, Başkan Karatay ve yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Gerginliğin tırmandığı ilçede bu kez Başkan Karatay'ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tehrip edilen işyerlerinin önünde tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybederken, Cihan Ecer, Hikmet Baydan, Mehmet Çiçek, Necmettin Çelik ve Kurtalan eski Belediye Başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ın oğlu Cüneyt Yılmaz yaralandı.

    Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Cüneyt Yılmaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

    Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis bazı kişileri gözaltına aldı.

    Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde dün çıkan olaylarda 2 kişinin ölmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kurtalan'da sokağa çıkma yasağı bugün saat 12.00'de kaldırıldı.

    Muş:
    Göstericiler, tüm cadde ve sokaklarda barikat kurup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grupla polis arasında gerginlik tırmandı. Olaylar sırasında başına gaz fişeği isabet eden Hakan Buksur (25) öldü.

    Batman'da 1 ölü, 35 yaralı

    Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

    Olaylarda çoğu silah ve bıçakla olmak üzere 35 kişinin de yaralandığı belirtildi. Şehir içindeki fırınlar ile eczaneler açık olurken, Batman'da olayların izinin yaşandığı Turgut Özal Bulvarı üzerinde kapı ve pencereleri kırılan bazı işyerleri ile ateşe verilen bankaların ATM cihazlarının onarılması için banka görevleri ile belediye temizlik görevlileri temizlik yaptı. Batman kent merkezinde PTT ve Telekom dahil toplam 20 ATM cihazının yakıldığı belirtildi.

    Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip ise, ateşe verilen kamu kurum ve kuruluşlarda hasar tespit çalışmalarını başlattı. Kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntü alan ekip, hasar tespit çalışmalarını gün boyu sürdüreceği belirtildi. Görevliler bazı bankalara ait para kasasını yoldan çıkardı.Emniyete ait araçlar, kavşaklarda nöbet tuttu.

    Askerler kent merkezinde

    Batman'da İl Jandarma Komutanlığı'ndan kent merkezine inen askerler zırhlı araçlarla birlikte yoğun güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşlara Türkçe ve Kürtçe anonslar yapılarak halkın evlerine girmeleri istendi. Anonslarda, "Batman Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Dışarı çıkanlar hakkında işlem yapılacak. Evlerinize girin" dedi. Anonslara rağmen sokağa çıkan yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bazı mahallelerde eylem yapanlara da gaz bombası ile müdahale edildi.

    Van'da yaralanan 1 kişi hastanede hayatını kaybetti

    Van'da, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eylemleri kenti savaş alanına çevirdi. 55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

    Van'ın Erciş, Muradiye, Çaldıran, Başkale; Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde dün öğlen saatlerinde başlayan olaylar gece boyunca sürdü. Onlarca işyerinin, bazı banka şubelerinin ateşe verildiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'de Vallik ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Van kent merkezine ise çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Merkezde konuşlanan jandarma ekipleri, olası bir saldırıya karşı sabaha kadar hazır bekletildi.

    1 kişi öldü

    Cadde ve sokakların adeta sava alanına döndüğü Van'da bir çok kişi yaralandı. Serhat Mahallesi'nde ateşli silahla başından yaralandığı ileri sürülen 55 yaşındaki Hamit Caner kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha doğru kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

    Araçlar ve işyerleri yakıldı

    Olayların sabaha kadar sürdüğü Van'da acı bilanço ise günün aydınlanması ile birlikte ortaya çıktı. Sokak aralarında onlarca araç ve işyeri ateşe verilirken, bir çok banka ATM'si ve yüzlerce işyerinin ise camları kırıldı. Cadde ve sokak aralarına kurulan barikatlar, tahrip edilen tabelalar, yerinden sökülen trafik ışıkları ve mobese direkleri kente savaş görüntüsü verdi.

    Erciş'te sokağa çıkma yasağı sürüyor

    Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Erciş İlçesi'nde ise Atatürk ve İnünü Caddeleri'nde yakılan ve tahirip edilen onlarca işyerlerinden sabah saatlerinde bile dumanların yükseldiği görüldü. Günün aydınlanması ile birlikte adeta deprem ve savaş görmüş bir manzara oluşturan işyerlerine koşan vatandaşlar, büyük zararlarla karşı karşıya olduklarını belirtirken, bazılarının da gözyaşlarına hakim olmadığı gözlendi.

    Kepenkler kapalı

    Kobani protestoları yüzünden ağır bir bilonçunun yaşandığı Van, Hakkari ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli'de bugün kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında işyerlerinin kapalı olduğu kent merkezi ve ilçelerde polisin aldığı güvenlik önlemleri ise sürüyor.


    Adıyaman:
    Yaklaşık 400 kişi Vali Mahmut Demirtaş’ın evinin bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda bir araya geldi. Valinin evine molotof kokteyli ve taş atan grupla polis arasında çıkan arbedede 14 polis yaralandı.

    Şırnak:
    Şırnak İl genelinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotofkokteylleri atıldı. İdil’de ise yaklaşık 300 kişilik PKK’lı bir grup Atatürk İlköğretim Okulu kapısını ve Atatürk büstünü tahrip etti. Cizre’de gösteri yapan yüzleri maskeli kişiler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti, bir market ve bir dershane ateşe verildi. İlçedeki bir özel öğrenci yurduna da molotof ve ses bombaları atan göstericiler, bankaların ATM’lerini de kullanılamaz hale getirdi.

    Kocaeli:
    İzmit, Gebze ve Dilovası ilçelerinde, IŞİD’ın Kobane’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşleri yapıldı. Gebze İlçesi’ndeki yürüyüşte polise taş ve sopalarla yapılan saldırılar sonucu Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere cop ve gazla müdahalede bulundu. Dilovası’nda 300 kişi D-100 Karayolunu bir süre kapatarak oturma eylemi yaptı.

    İzmir:
    Konak ilçesinde toplanan bir grupla polis arasında gerginlik çıktı. Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı. Polis bu kişiyi etkisiz hale getirmek istedi. Çıkan kargaşada bir kişi, polisin silahını alıp kaçtı. Kovalamacada güvenlik güçleri şüpheliyi yakaladı.

    İşte o anlar

    Hakkari:
    Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde eylem yapan yaklaşık 100 kişilik grup, binayı ateşe vererek yakmaya çalıştı. Hakkari Üniversitesi’nde pazartesiye kadar eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik il genelinde çıkan olaylarda 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

    Mersin:
    Bir çok ilçede gösteri yapıldı. Akşam saatlerinde Akdeniz ilçesinde toplanan göstericiler balkonunda Türk Bayrağı asılı olan evi taş yağmuruna tuttu. Araçlara da zarar veren eylemcilerden 20 kişi,  Tarsus’ta da 3 kişi gözaltına alındı.

    Şanlıurfa:
    Şanlıurfa'da, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla korsan gösteri düzenleyen, polise; taş, molotof kokteyli, şişeler atan grup, biber gazlı ve basınçlı suyla müdahale edilerek dağıtıldı.

    Atatürk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan bir grup, yürüyüş yapmak istedi. Yürümelerine izin verilmeyen ve dağılmaları yönünde uyarılan gruptakiler, polislere taş ve şişeler atmaya başladı. Gruptakilerin attığı bir molotof kokteyli, bulvar üzerindeki bir evin balkonunda yangın çıkardı. Paniğe neden olan yangın, müdahale sonucu kısa sürede söndürülürken; polis, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından kalabalık ara sokaklara dağılırken, kentteki güvenlik önlemleri arttırıldı. 

    Birecik'te polis aracının yakıldığı iddiası

    Şanlıurfa'nın Birecik, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde de korsan gösteri düzenleyerek araç ve işyerlerine zarar veren gruplara basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Birecik'te, Kurtuluş Mahallesi'nde toplanan kalabalık, Şanlıurfa karayolunda korsan gösteri düzenledi. Yolu trafiğe kapatan gruptakiler, araçlara da zarar verdi. Kalabalığın ateşe verip uçuruma yuvarladığı bir aracın sivil polislere ait olduğu öne sürüldü. Ulaşımın yaklaşık yarım saat sağlanamadığı karayolu, polisin gazlı ve sulu müdahalesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

    Ceylanpınar'da bankaların camları kırıldı

    Ceylanpınar İlçesi'nin Gazi ve Viranşehir Mahalleleri'nde toplanan kalabalık grup, çöp konteynırlarını ateşe verip bankaların camlarını kırdı. Parklardaki aydınlatma lambalarına da zarar vererek polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan grup, biber gazlı ve basınçlı sulu müdahaleyle dağıtıldı.

    Viranşehir'de milletvekilinin marketi zarar gördü

    Viranşehir İlçesi'nde, Ceylanpınar karayolunda toplanan göstericiler, işyerlerine taş atarak zarar verdi. Aralarında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in sahibi olduğu marketin de bulunduğu ilçedeki birçok işyeri ve bankaların para çekme makineleri zarar gördü. Göstericiler, polisin gazlı ve basınçlı sulu müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.

    Denizli:
    Denizli'de Suriye'nin Kobani kentine IŞİD'in yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen bir grup, yürümelerine izin vermeyen polise taşlarla saldırdı. Başına taş isabete eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı 45 yaşındami Mehmet Gülsezer ile 4 kişi yaralandı. Yaralıların hastaneye sevki ardından Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA'larla birlikte eylemcileri dağtırken, sokak aralarında kovalamacalar yaşandı. Eylemciler, park halindeki bazı araçlara da taş atarak zarar verdi. Polis bu kez biber gazı kullandı. Biber gazından etkilenen çevredeki bir vatandaş da Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaylarla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

    Erzurum'da satırlı, tüfekli saldırı
    Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde toplanan bir grup gösterici, IŞİD'in Kobani'ye girmesini sloganlarla protesto etti. 30 kişilik grup daha sonra Gölbaşı semtinde bulunan evlere, yoldan geçen otobüslere ve dükkanlara taş atarak camlarını kırdı. Evleri hasar gören ve saldırıya uğrayanlar, gruba taş, satır ve sopalarla mühadale etti. Daha sonra 18 yaşlarındaki bir kişi elindeki pompalı tüfekle göstericilere doğru ateş etmeye başladı. Polis öfkeli kişilere biber gazıyla müdahale ederken, pompalı tüfek ateş açılması sırasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılırken olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

    Ağrı:
    Doğubayazıt’ta Yolaltı Sokak üzerinde ateş yakarak barikat kuran göstericiler, Doğubayazıt Çok Programlı Lisesi’nin bahçesinde bulunan Türk Bayrağını gönderden indirdi.

    Tunceli'de olaylar çıktı: 5 gözaltı
    Tunceli'de IŞİD'ı protesto etmek için yaklaşık 3 bin kişi yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'nin önüne gelen gruplara önlem alan polis, göstericilere anons yaparak taş atmamaları konusunda uyardı. Ancak gruplar anonslara aldırmadan polis merkezini taş ve havai fişekler attı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, banka şubeleri ve bazı marketlere saldırıp zarar verdi. Gece geç saatlere kadar olayların sürdüğü Tunceli'de 5 kişi gözaltına alındı. Valilik kararıyla Tunceli'de eğitime 2 gün ara verildi 

    10 soruda Kobani 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow