hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumrular'daki patlama davasında flaş gelişme

    Kumrulardaki patlama davasında flaş gelişme
    expand

    Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davanın dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Akgümüş, Halil Bayık, Ertan Yürek, Fethullah Yiğit ve Ramazan Pamukçi, tutuksuz yargılanan Ahmet Korban ile Sema Akgümüş ve bazı sanık avukatları katıldı.

    Duruşmada, Sesli görüntülü sistemiyle Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesi alınan Sema Akgümüş, olayla ilgisinin bulunmadığını, herhangi bir örgüt bağlantısının olmadığını savunarak beraatini talep etti.

    Tercüman vasıtasıyla ifadesi alınan sanıklardan Ahmet Korban da BDP üyesi ve çalışanı olduğunu, hiçbir silahlı örgütle bağlantısı bulunmadığını ileri sürdü.

    Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tutuklu sanıkların beraatlerini istedi.

    Verilen aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davaların ayrılmasına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme, Güney Ekspresi'nde bomba bulunmasına ilişkin, arasında Ramazan Pamukçi, İhsan Akgül, Fethullah Yiğit, Halil Bayık ve Ertan Yürek'in olduğu 5 sanığın yargılamasının Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesince sürdürülmesini kararlaştırdı.

    Mahkeme, bazı eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow