hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali

    Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali
    expand

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sınırda güvenli bölge oluşturulması gerektiği görüşünü tekrarladı ama Türkiye sınırları içinde güvenli bölge çalışması içinde olduklarını söyledi, "İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz. Asker bu konuda çalışıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye her türlü tedbiri almak zorundadır. Bunu uluslararası kararlara bırakamaz." Açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

    Tampon bölgeyi Türkiye'nin tek başına yapamayacağını söyleyen Kurtulmuş, bu konuda güvenli bölge seçeneğinin öne çıktığını anlattı.

    Türkiye'nin fiziki ve fiili güvenliğinin sağlanmasının zorunluluk olduğunu belirtti, "Kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge oluşturabiliriz, asker ayrıntılı bir çalışma yapıyor" ifadesini kullandı.

    Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Güvenli bölgeden kastımız çok büyük bir mülteci kampı mıdır?" sorusuna "hayır, bunu bir askeri bölge olarak düşünün. Cumhurbaşkanlığı köşkü'nün bahçesi de askeri güvenli bölgedir. Oradaki hareketlerin, giriş-çıkışıların kontrol altına alındığı yerdir. Buranın büyük yerleşim yeri olmaması, çok sayıda insanın yaşadığı yerleri kapsamaması şeklinde düşünülüyor. Mevcut kamplarımızda bir sorunumuz yok" yanıtını verdi.

    IŞİD, sınır kapısına doğru havan atışına başladı

    Numan Kurtulmuş, Kobani'de fazla sivil kalmadığını dile getirdi, "Kobani'den yeni göçün gelmesi mümkün değil" dedi.

    Daha önce bedelli askerlik ile ilgili çalışma yapan Kurtulmuş, sınırda yaşananların ardından gelinen noktada çalışmanın hayata geçmesinin zor olduğuna işaret etti, "Kobani olaylarından sonra şartlar değişmiş görünüyor" dedi.

    Akdoğan: "Öcalan'ın şartları iyileştirilebilir"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow