hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli genç dolandırıcıları dolandırdı

    Liseli genç dolandırıcıları dolandırdı
    expand

    Kuşadası'nda lise öğrencisi olan 16 yaşındaki H.K., kendisinden para isteyen telefon dolandırıcılarına 2 bin liralık unutamayacakları bir ders verdi. Kuşadası'nda yaşayan 16 yaşındaki H.K.'yı arayan teletokatçılar, "PKK, hesabını ele geçirdi" diyerek öğrenciyi dolandırmaya kalktı. Ancak H.K. dolandırıcıları kandırarak 2 bin liralarını aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lise öğrencisi 16 yaşındaki H.K.'yı arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan teletokatçılar, "Terör örgütü PKK, tüm hesabını ele geçirdi. Güvenlik için tüm birikimini bize teslim et" ifadelerini kullandı.

    Bunun üzerine H.K. dolandırıcıları kendi silahı ile vurdu. Teletokatçılara, "Krediyle aldığım 40 bin liralık arabam var. Hemen satacağım ancak ipoteği kaldırmam için 2 bin liraya ihtiyacım var" yalanını söyledi. Dolandırıcılar, gencin hesabına 2 bin lira gönderdi.

    ''Bilseydim daha fazla isterdim''

    Gelen parayla elektronik tablet alan genç, yaşadığı olayı jandarmaya şöyle anlattı: "Arkadaşımın babası, yakın zamanda teletokatçılara 15 bin lira kaptırdı, tecrübeliyim. Bir de bu kadar kolay inanacaklarını bilseydim daha fazla para isterdim"

    Bir yılda 11,5 milyon lira

    Sadece İzmir'de, 2013 başından 25 Kasım 2014'e kadar polis kayıtlarına geçen teletokat sayısı 986. Bu vakalarda kaybedilen para ve ziynet eşyası değeriyse yaklaşık 11,5 milyon lira.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Egemen Bağış tazminat ödeyecek

    Suruç'ta patlama: Yaralılar var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow