hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lodos Marmara'yı vurdu

    Lodos Marmarayı vurdu
    expand

    Marmara bölgesi Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisine girdi. İstanbul'da yaşanan şiddetli lodos nedeniyle Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri, Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy-Kabataş vapur seferleri yapılamıyor. Kadıköy Söğütlüçeşme'de de köprüde çökme oldu. Soğuk havanın etkisiyle 2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, sıcaklıklarda 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Fırtınanın hızı saatte 80 km'yi bulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos ve yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar yürümekte zorlandı, birçok kişinin şemsiyesi ters döndü. Bazı kişiler ise yağmura aldırış etmeden yürümeyi tercih etti. Yağmur yağmasına en çok sevinenler ise şemsiye satıcılarıydı. Çok sayıda şemsiye satıcısı İstiklal Caddesi girişine gelerek satış yaptı.

    Bakırköy 'de de bir baba kucağındaki çocuğu ile yağmurdan kaçmaya çalıştı. Metrobüsten inen birçok kişi ise hemen şemsiyesine sarıldı. Bazıları da ıslanmamak için üstgeçidin altında ya da otobüs duraklarında bekledi.

    Lodos deniz seferlerini iptal ettirdi

    Marmara denizinde etkili olan lodos deniz seferlerinde iptallerde neden oluyor.
    Lodos nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy-Kabataş vapur seferleri yapılamıyor.Sirkeci - Harem arabalı vapur seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

    İDO ise iptal edilen seferleri şu şekilde duyurdu:
    10:15 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
    10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
    10:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
    10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
    10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
    10:50 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
    11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
    12:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
    12:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
    13:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
    18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

    Bayrak dalgalanırken dondu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beykoz'da lodos tekne batırdı

    Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı.

    Beykoz Yalıköy sahilinde Gökhan Akgün'e ait  "Lobster" tipi 9 metrelik tekne  fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar  suya  gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı.

    Arkadaşının teknesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Tekne sabah suyun üzerindeydi. Bozan havayla birlikte battı" dedi.

    İşte İstanbul'daki lodosun fotoğrafları

    Kadıköy'de köprü çöktü    

    Kadiköy Söğütlüçeşme'de köprüde çökme oldu. Yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

    Lodos Marmarayı vurdu

    Pendik'te kuru yük gemisi karaya oturdu

    İstanbul'da gece saatlerinden itibaren olan fırtına nedeniyle Pendik açıklarında seyreden kuru yük gemisi karaya oturdu.

    Ağrı isimli gemi, yükselen dalgalar nedeniyle sürüklenmeye başladı. Gemi, Pendik Burnu mekviinde karaya oturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     
    Fırtına akşama kadar sürecek      

    Marmara Denizi’nde etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle İDO ve BUDO’nun Yalova, Bandırma ve Bursa’dan İstanbul’a  yapılacak seferleri iptal edildi.

    THY'den sefer iptalleri

    Marmara Denizi’nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İDO’nun 07.15’teki Yalova- Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot, 07.30’daki Bursa- Yenikapi Hızlı Feribot, 07.30’daki Bandırma- Yenikapi- Bostanci Deniz Otobüsü, 08.00’deki Bursa- Armutlu- Armutlut- Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü, 08.15’teki Yalova- Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15’teki Pendik- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15’teki Yenikapi- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.00’daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü, 09.30 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.30’daki Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 10.30’daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü ve 18.30’daki Bostanci- Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

    Budo da iptal

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi’nin (BUDO) 10.45’teki İstanbul (Kabataş)- Bursa(Mudanya), 09.30’daki Armutlu(İhlas)- İstanbul(Kabataş), 09.00’daki Bursa(Mudanya)- İstanbul (Kabataş), 08.00’deki İstanbul(Kabataş)- Bursa (Mudanya) ve 07.00’deki Bursa(Mudanya) - İstanbul(Kabataş) seferi hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

    Bakırköy sahilyolunda bir ağaç yola devrilirken, sahil şeridinde ise dev dalgalar oluştu. İDO 12 seferin iptal edildiğini duyurdu.


    Meteoroloji’den lodos uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerine kadar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’da etkili olacak Lodos’a karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı açıklamada, soba ve baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow