Mahir Ünal'dan HDP'ye eleştiri

AK parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP'yi eleştirdi. HDP'nin çöümsüzlük üzerine siyaset yapmayı hedeflediğini öne sürdü.
Meclis'te bir grup gazeteci ile sohbet eden Ünal, çözüm sürecinde beklentiyi anlattı. Ünal, "HDP, çözümle kendini büyütmek yerine ak parti karşıtlığının oluşturduğu dil üzerinden kendini büyütmeyi tercih ediyor" dedi.
Çözümde muhatabın HDP olduğunu vurguladı, "ama sorumluluk alması gerekitiği noktalarda başka referanslara başvurmayı tercih ediyor." eleştirisini getirdi. Ünal da Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi ''Kürt sorunu değil'' dedi. Sorun, "çatışmanın çözümü sorunu" değerlendirmesini yaptı.
Ünal, "devlet çatısı altında taraflar olmaksızın kendine ait bir sorunu çözüyor. Çatışma sorunu. Yoksa hakların pazarlığı diye bir durum söz konusu olamaz. Devlet, kendi vatandaşının haklarını pazarlık yapmaz." dedi.
2 yaşındaki çocuğun kreşte şüpheli ölümü
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Büyük skandal ortaya çıktı! Kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası... Tüm Türkiye'yi izlemiş
58 YERDE ELEKTRİKLER KESİK: 23 Mayıs İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Yarışma heyecanı kötü bitti! Soruyu bilemedi sosyal medyada gündem oldu: Binlerce kişi tarafından linçlendim