hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mansur Yavaş: "Hakkımızı YSK nezdinde arayacağız"

    Mansur Yavaş: Hakkımızı YSK nezdinde arayacağız
    expand

    CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından Ankara’da yerel seçim sonuçlarının yeniden sayılmasına ilişkin başvuru İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Twitter üzerinde açıklama yapan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "İlçe ve il seçim kurullarına itiraz süreci tamamlanmıştır. Hakkımızı YSK nezdinde arayacağız. Süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Ankara İl Başkanlığı 25 ilçede sandıkların yeniden sayılması ve birleştirme tutanaklarının buna göre düzenlenmesi için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

    CHP’nin yaptığı itirazı değerlendiren Ankara İl Seçim Kurulu, Ankara genelinde oyların yeniden sayılmasını reddettiğini bildirdi.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sürecin devam ettiğini söyledi.

    Yavaş, "İlçe ve il seçim kurullarına itiraz süreci tamamlanmıştır. Hakkımızı YSK nezdinde arayacağız. Süreç devam ediyor" açıklamasında bulundu.

    Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da aynı gerekçelerle hafta sonu başvuru yapacaklarını açıkladı. Böylece ana muhalefet Ankara için olağan itiraz sürecinde son aşamaya gelmiş oldu.

    Ancak ana muhalefetin bir de olağanüstü itiraz hakkı bulunuyor.  Bu aşamada CHP, "tam kanunsuzluk" gerekçesi ile seçimin iptalini yani Ankara'da seçimin yenilenmesini isteyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YSK'nın 11 üyesi bu talebi inceleyecek. Sonucu 6 üyenin oyu belirleyecek.

    İtiraz sürecinden olumlu sonuç alınamazsa, CHP Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapması da gündemde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow