hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Önce Yavaş sonra Gökçek zaferini ilan etti

    Önce Yavaş sonra Gökçek zaferini ilan etti
    expand

    CHP'li Mansur Yavaş "Ankara'da herşey bitmedi. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz" şeklinde konuştu. Yavaş, "Torba çalma gayretlerine rağmen aradaki fark kapandığı gibi 27 bin 500 oy farkla öne geçtik. Artık Ankara'yı yavaş yavaş kazanıyoruz" dedi. Daha sonra kameralar karşısına çıkan Gökçek ise "30 bin farkla öndeyiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Mansur Yavaş CNN TÜRK'ün canlı yayınına katıldı ve "Ankara'da herşey bitmedi. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz" dedi.

    Ankara'da seçim sonucunun netleşmediğini belirten Yavaş; " Şu anda Çankaya'da sayılmayan 356 bin oy var. Yenimahalle'nin bir miktar oyu var. 44,04 bizim, 44,57 Gökçek. Çankaya'da yüzde 70'in üzeridne oyumuz var. Yenimahalle'de ise yüzde 50'ye 40 civarında oyumuz var. Büyük ihtimalle bunlar sayıldığı zaman seçimi kazanıyoruz. Ankara'da her şey bitmedi. YSK'dan aldığım kesin bilgi. Seyranbağları'nda bir gerginlik var, üzerinde helikopter geziyor. AK Partili vekiller orada, çünkü Çankaya sayıldığı zaman sonucun ne olduğunu biliyorlar. Gökçek'in bizzat müdahalesi var. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz" diye konuştu.

    "Gökçek dönemi bitti"

    Yavaş daha sonra bir basın toplantısı düzenledi ve "Gökçek dönemi bitmiştir, hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçek: 30 bin farkla kazandık

    Sabah saatlerinde kameralar karşısına çıkan Melih Gökçek ise, "Bizim hesaplarımıza göre en az 30 bin fark var. şu anda 62 sandık kaldı sayılmayan, bizim hesaplarım 44.7 43.8 olarak olay neticelendi. Yüzde 99.5 oranındaki sayımdır bu" açıklamasını yaptı.

    Yavaş sabah saatlerinde vedalaştı

    Gökçek'in canlı yayına çıktığı dakikalarda seçim kordinasyon merkezine tekrar gelen Mansur Yavaş çıkışta CNN Türk'e kısa bir açıklama yaptı. Yavaş, sandık sonuçlarını takip edeceğiz. Buradaki arkadaşlarımla helalleştim. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi

    Çankaya'da "oy sayımı" gerginliği

    Bu arada Ankara'da Çankaya İlçesi Seyranbağları Mahallesi'nde Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi'nde oy sayımı esnasında gerginlik çıktı. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA sevk edildi. Polisin okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri devam ediyor. CHP'liler oyları korumak için okulun bahçesinde ve etrafında gruplar halinde nöbet tuttukları görüldü. CHP'lilerin sloganlarla sayım sonucunu bekleyişinin sürdüğü belirtildi.

    İşte seçimin çekişmeli geçtiği yerlerde kazanan ve kaybedenler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow