hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mantar 2 kişiyi öldürdü, 21 kişiyi zehirledi

    Mantar 2 kişiyi öldürdü, 21 kişiyi zehirledi
    expand

    Konya'da yedikleri mantardan zehirlenen 2 kişi öldü, 21 kişi zehirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Selçuklu İlçesi Hoca Cihan Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Uğur Coşkun, geçen 17 Ekim günü, Beyşehir'in Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ailesinin dağlık alandan toplayıp gönderdiği yediği mantardan zehirlendi.

    Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Coşkun, geçen 21 Ekim salı akşamı yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

    Coşkun'un Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve aynı mantardan yemeleri sonucu zehirlenen ablası 31 yaşındaki Şerife Sarıcan ile yeğeni 10 yaşındaki Süleyman Sarıcan'ın da aynı hastanede tedavileri devam ettiği öğrenildi.

    Yine Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve geçen 19 Ekim günü yediği mantardan zehirlenmesi sonucu Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan 55 yaşındaki İsmail Başpınar da, dün gece yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

    Beyşehir'de son bir haftada halen tedavileri devam eden Şerife Sarıcan ve oğlu Süleyman Sarıcan ile birlikte aralarında Yenidoğan Mahallesi'nden oturanlarında bulunduğu 5'i yoğun bakımda olmak üzere 21 kişinin yedikleri mantardan zehirlenmeleri sonucu hastaneye müracaat ettiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerköy'de yaşayan ve geçtiğimiz hafta hacdan dönen Hasan Yılmaz, dün gece rahatsızlanması sonucu yakınları tarafından 112 Acil Servis'e bildirildi. Mers virisü belirtileri gözlenen Yılmaz, Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta gelmeden önce Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi ise hasta kabulünü kapattı.

    Ankara'da tıbbi malzeme yüklü kamyonda patlama

    Hastalar ise Üniversite Hastanesine yönlendirildi. Bu sırada sağlık görevlileri ile ve olayı takip eden basın mensuplarına maske ve eldiven dağıtıldı. Hastane çevresinde güvenlik tedbiri alınırken, görevliler hastanın bulunduğu bölüme sağlık görevlileri dışında girişlere izin vermedi.

    Mers şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hasan Yılmaz'ın kızı, babasının, geçtiğimiz Perşembe günü hacdan geldiğini belirterek, “Babam geldiğinde gayet sağlıklı ve bir sıkıntısı yoktu. Akşam rahatsızlanınca bana söylediler. Ben de hastaneye getirmelerini istedim" dedi.

    Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cahit Kayhan ise hastanın geçen hafta hacdan geldiğini belirterek, "Hastamızın hacda mers virüsü kapmış olacağı şüphesiyle hastaneye getirildi. Hastanemizde gerekli izalasyonlar yapıldı. Ancak hastanın şu an hastalığın belirtilerinden olan yüksek ateş yok. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra durum netleşecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çapa Tıp Fakültesi'nde yangın

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow