hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te fotoğraf festivali öncesi gerginlik

    Marmariste fotoğraf festivali öncesi gerginlik
    expand

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenecek olan Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali'nde sergilenecek olan bir fotoğrafta terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrağı yer alması gerginliğe neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmaris'te, 17-22 Kasım tarihleri arasında MARTAB (Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Altyapı Birliği) tarafından düzenlenecek 'Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali' öncesi Yeniyol Caddesi'nde bulunan Sevgi Yolu'nda kurulan stantlara fotoğraflar asıldı.

    Bu sırada asılan eserler arasında terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrağının bulunduğu fotoğrafı gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

    Bunun üzerine fotoğrafların stantlara asılmasına yardımcı olan fotoğraf sanatçısı Seyhan Terzioğlu ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma başladı.

    Bazı vatandaşlar fotoğrafın kaldırılmasını isterken, tüm stantları sökmekle tehdit ettiler.

    Gerginliğe neden olan fotoğraf  bir işyeri sahibi tarafından yerinden sökülerek çöp kutusuna atılmak istendi.

    Polisler gerginliğin büyümesini engelledi

    Bu sırada araya giren görevliler fotoğrafı alıp, standa yapıştırmak istedi. Artan tepkiler üzerine fotoğraf görevliler tarafından alınarak götürüldü.  

    Çağrılan polis ekipleri sokağa gelerek iki tarafı uzaklaştırarak gerginliğin büyümesini önledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis, görevlilerden gerginliğe neden olan fotoğrafın getirilmesini istedi.

    Fotoğrafa tepki gösteren Kuyumcu İsmail Gündüz, "Festival öncesi fotoğrafların stantlara asıldığını öğrenerek gezmek istedik. Sergiyi gezerken Abdullah Öcalan ve bir paçavra parçasının fotoğrafını gördük. Bu fotoğraf beni çok rahatsız etti. Görevlilerden fotoğrafın kaldırılmasını istememe rağmen kimse ilgilenmedi. Bende fotoğrafı söktüm. Elimden alınan fotoğraf tekrar standa yapıştırılmak istendi. Bu hamleye izin vermeyerek 155 polis ihbar hattını aradım. Vatanın ve milletimizin bıçak üstünde olduğu bugünlerde böyle provokasyonlar hoş değil. Bu tür sergiler açıldığında denetlenmesi gerekmektedir. Bu makamlarda oturan insanlar ne yapıyor? Eğer bu fotoğraf ve benzerleri yayınlandığı takdirde Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na izin veren yetkili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

    Festival fotoğraflarımla ilgili açıklama yapacağım

    DHA muhabirinin telefonda  görüştüğü eser sahibi foto muhabiri Emin Özmen, "Arnavutluk'tan tutun Ortadoğu'ya kadar şahitlik yaptığım, objektifime yansıyan fotoğrafları çektim. Eserlerim 2013 yılında fotoğrafın Oscar'ı kabul edilen 'World Press Photo' yarışmasında 'spot news' kategorisinde ödül almıştır. Din, dil, siyaset ayırmadan şahit olduğum fotoğrafları çekerek 'tanıklık' adı altında sergiliyorum. Bu eserlerde etnik köken, din, dil ve ırk ayrımı yapılmıyor sadece fotoğraf makineme yansıyanlar çekiliyor. Bu tür tepkilerin gelmesi normaldir. Marmaris gibi dünyaya açılan bir yerde bu tür düşüncelere sahip olunması beni hem şaşırttı hem de üzdü. Kısa sürede yanlış anlaşılmaların düzeltileceğine inanıyorum. Festival başladığında orada olacağım ve fotoğraflarım ile ilgili açıklamalar yaparak insanları bilgilendireceğim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyayı sallayan Türk işi komik mesajlar

    Bahçeli aleyhine "Dersim" için tazminat talebi

    Fransa'da başı boş kaplan paniği

    Bedelli askerlik çıkıyor mu?

    Dersim özrü Genel Kurul'u gerdi!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow