hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "MEB Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı" iddialarına yanıt

    MEB Erdoğanı Cumhurbaşkanı yaptı iddialarına yanıt
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" ders kitabında, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimden önce, cumhurbaşkanı olarak yer aldığı iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Erdoğan'ın henüz cumhurbaşkanı seçilmemesine rağmen "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" isimli ders kitabında 12. cumhurbaşkanı olarak gösterildiği yönünde iddialar bulunduğu ifade edildi.

    Ortaöğretim kurumlarında "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" adında bir ders ve kitabının bulunmadığına dikkat çekilerek, dersin adının "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" olduğunu vurgulandı.

    "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" 8. sınıf ders kitabının, 14 Şubat 2008 tarih ve 114 sayılı Kurul Kararı ile kabul edildiği, bu kitapta bu tarih sonrasında hiçbir değişiklik yapılmadığı bildirildi. "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" ortaöğretim ders kitabının ise 8 Aralık 2011 tarih ve 261 sayılı Kurul Kararı ile kabul edildiği ve bu kitapta da bu tarih sonrasında hiçbir değişikliğe gidilmediği belirtildi.

    Eda Taşpınar: "Fiziğime de tenime de güveniyorum"

    MEB tarafından şu anda yazımı devam eden veya yazımı tamamlanıp inceleme aşamasında olan "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine ait bir kitabın bulunmadığının altı çizilerek, "Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimden önce, Bakanlığımızca hazırlanan 'Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi' isimli ders kitabında cumhurbaşkanı olarak yer aldığı iddiaları asılsız bir haber olup, tamamıyla iftiradan ibarettir. Kaldı ki söz konusu iddiayla birlikte medyada yer alan görselde dersin adı dahi yanlış yazılmıştır" denildi.

    Yaz bu fotoğraflarla güzel...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow