hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB'den TEOG'a girecek öğrencilere 4 ayrı kılavuz

    MEBden TEOGa girecek öğrencilere 4 ayrı kılavuz
    expand

    MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, merkezi sınavlara, hazırlık sürecinde öğrenciler, veliler ve öğretmenler için görüş ve önerilerin yer aldığı 4 ayrı kılavuz hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TEOG sistemi hakkında öğrenci, aile ve öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla 81 ilden 100 rehberlik öğretmenine 23-25 Şubat'ta Ankara'da 3 günlük eğitici eğitimi verdi.

    Bu 100 öğretmen, 2015 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar, rehberlik öğretmenleri ve öğretmenler, veliler ve öğrenciler için bilgilendirme çalışması yapacak. Bu eğitimlerde; öğrenci ve velilere, sınav öncesi ve sonrası destek, sınavlara hazırlanma ve verimli ders çalışma, sınav kaygısı ile baş etme yolları, tercih danışmalığı, ailenin çocuğa yaklaşımı, öğretmenlerin ortak sınavlarda rolleri, öğrencilere yaklaşımları, sınav süresince yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapılacak.

    Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin verimliliğin arttırılması amaçlanan bu çalışma kapsamında, eğitici öğretmenlerinin, illerindeki faaliyetlerde kullanmaları amacıyla örnek sunuları içeren "Öğretmen,
    Öğrenci, Veli ve Tercih Danışmanlığı" başlıklarında 4 kılavuz hazırlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlanan kılavuzlar, Bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.

    Türkiye'de en az 1000 "vampir" var!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow